Παπανδρέου: «Για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι σημαντική – ουδέν σχόλιο για Βενιζέλο»

Παπανδρέου: «Για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι σημαντική – ουδέν σχόλιο για Βενιζέλο»

“Νομίζω δεν είναι η ώρα και ο χώρος για να μιλήσουμε γι’ αυτά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά την άσκηση του εκλογικού του καθήκοντος, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να επικρατήσουν οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη παράταξη «έκανε το μεγαλύτερο έργο για και με την αυτοδιοίκηση».

Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:

«Είναι σημαντική η ψήφος των πολιτών σήμερα για την αυτοδιοίκηση, γιατί η αυτοδιοίκηση έχει ένα διακριτό και θα έλεγα, καθοριστικό ρόλο και στο ξεπέρασμα της κρίσης, αλλά και στο να χτίσουμε μια σύγχρονη και ελπιδοφόρα προοδευτική Ελλάδα.

Εμείς στηρίζουμε τους υποψηφίους της Παράταξής μας, γιατί η Παράταξη αυτή έχει προσφέρει τα μέγιστα και στην ίδια την αυτοδιοίκηση – πιστεύουμε σε αυτόν το θεσμό, αλλά έχει κάνει και έργο, έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό, το μεγαλύτερο θα έλεγα, έργο για την αυτοδιοίκηση και με την αυτοδιοίκηση.

Βέβαια, όπου δεν υπάρχουν δικοί μας υποψήφιοι, ελπίζω να επικρατήσουν κριτήρια επιλογής που είναι κοντά στις αξίες μας, αξίες αυτοδιοικητικές, αλλά και αξίες όπως το δημοκρατικό ήθος, η οικολογική συνείδηση, η διάφανη και χρηστή διοίκηση, γιατί θέλουμε ο κόσμος να ξέρει που πάνε τα χρήματά του και βέβαια, η προοδευτική ευαισθησία για την κοινωνική συνοχή.

Μόνο έτσι, μέσα από μια προοδευτική αυτοδιοίκηση, ισχυρή αυτοδιοίκηση, μπορούμε να μιλάμε για μια Ελλάδα ελπίδας και προόδου.»

Δημοσιογράφος: «σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα, με την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής, θέλετε να μας το σχολιάσετε;»

«Νομίζω ότι, δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε η ώρα για να μιλήσουμε γι’ αυτά.»

Ο Γ. Μανιάτης: Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ήταν εξαιρετικά αρνητικές για τον πολιτικό μας χώρο. Σε ό,τι με αφορά, πιστεύω οτι η υπόθεση της Δημοκρατικής Παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, ήταν πάντα και είναι, υπόθεση υπεράνω προσώπων.Όπως έκανα πάντα σε όλες τις κρίσιμες μάχες, έτσι και τώρα θα παλέψω για τη συντεταγμένη πορεία της παράταξης.Καλώ όλους να δώσουμε τη μάχη για την Προοδευτική Παράταξη και για όλη την ελληνική κοινωνία. Να βάλουμε οριστικά στη γωνία το χρεωκοπημένο ΣΥΡΙΖΑ και να ανακόψουμε την επάνοδο της συντηρητικής ΝΔ».        

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter