Παπανδρέου: Μητσοτάκης-Κυρανάκης, αγκαλιά με τον Όρμπαν!

Παπανδρέου: Μητσοτάκης-Κυρανάκης, αγκαλιά με τον Όρμπαν!

Μπορεί να έσπευσε η ΝΔ να… «μαζέψει» τον υποψήφιό της, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, όταν δήλωνε ότι το κόμμα του σκοπεύει να δώσει το επίδομα των 2.000 ευρώ σε κάθε ελληνόπουλο που γεννιέται… αποκλειστικά από Έλληνες γονείς, ωστόσο, η εξαγγελία του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, πως θα δώσει το επίδομα «σε κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες», για τον Γιώργο Παπανδρέου, αποτελεί νέα… «γαλάζια» γκάφα!

Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε μία ανακοίνωση με τίτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιφρονεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο», υπογραμμίζει ότι οι εξαγγελίες, αρχικά Κυρανάκη και εχθές Μητσοτάκη, «για επιδοματική πολιτική στη βάση του αίματος, αγκαλιάζουν ανοιχτά τον Βίκτορ Ορμπάν της Ουγγαρίας, σε πλήρη σύγκρουση με ό,τι μπορεί να θεωρηθεί παιδί του Διαφωτισμού, ευρωπαϊκό και σύγχρονο»!

Με σκληρή γλώσσα, το ΚΙΔΗΣΟ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως αποκάλυψε πλέον «αυτό που με πολύ φτιασίδι συγκάλυπτε όλο το περασμένο διάστημα, όσο η στρατηγική του απαιτούσε να εμφανίζεται σύγχρονος: το σκληρό πρόσωπο ενός εθνικισμού, που ψαρεύει στα απολύτως ξεκάθαρα πια νερά της Χρυσής Αυγής, του Βελόπουλου και κάθε άλλης ακροδεξιάς παραφυάδας της Νέας Δημοκρατίας»!

Και καταλήγει, εξηγώντας ότι, πέρα από την ηθική διάσταση του θέματος, υπάρχει και η πρακτική – εν ολίγοις, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση γιατί η εξαγγελία Μητσοτάκη είναι ανέφικτη: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο που δεν θα εφαρμόσει ποτέ, αφού δεν μπορεί να ισχύσει ο αποκλεισμός για πολίτες κρατών της ΕΕ, ενώ θα εκπέσει στα δικαστήρια και για πολίτες τρίτων χωρών που συνεισφέρουν οικονομικά στη χώρα – που υποβάλλουν φορολογική δήλωση και ασφαλιστικές εισφορές». Τόσο απλά!

Το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου σχολιάζει, επίσης, πως εάν κάποιος ήθελε πραγματικά να βοηθήσει το δημογραφικό, «αντί να το χρησιμοποιήσει για να συνδιαλλαγεί με την ακροδεξιά», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «θα εξήγγειλε το επίδομα για όποιον υπέβαλε φορολογική δήλωση στη χώρα, ενώ θα έβαζε και δικλείδες οικονομικές – όχι ρατσιστικές! Γιατί αυτό είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοστεί, αν δεν θέλει να στρίψει την πλάτη του, και μαζί της χώρας, στην ΕΕ και τον πολιτικό πολιτισμό της»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter