Παπανικολάου-ΕΙΝΑΠ: Άθλια προσπάθεια μεταφόρτωσης των κυβερνητικών ευθυνών στους γιατρούς

Παπανικολάου-ΕΙΝΑΠ: Άθλια προσπάθεια μεταφόρτωσης των κυβερνητικών ευθυνών στους γιατρούς

Έκθετη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τα όσα έμμεσα παραδέχθηκε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανέδειξε με ανάρτηση του στο twitter το μέλος του ΔΣ της Ένωσης των γιατρών δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Παναγιώτης Παπανικολάου (νευροχειρουργός, διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά).

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έπειτα από ερώτηση για τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών απάντησε τα εξής: «Δεν αμφισβητούνται τα στοιχεία μας για τις ΜΕΘ και πόσες έχουν προστεθεί στο σύστημα. Κάθε κλίνη που προστίθεται και λειτουργεί, το κάνει με βάση πρωτόκολλα και προδιαγραφές. Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, οι αποφάσεις για διασωληνώσεις λαμβάνονται με ιατρικά κριτήρια, γίνονται αμέσως προσπάθειες για κλίνη ΜΕΘ. Πολλές φορές, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, υπήρξαν αναμονές και τα προηγούμενα χρόνια».

Μάλιστα, ο κ. Παπανικολάου σύμφωνα με το έγγραφο που ανάρτησε το οποίο όπως αναφέρει ο ίδιος εγκρίθηκε ομόφωνα από την ΕΙΝΑΠ (καθώς αποτελούσε πρόταση ανακοίνωσης), κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι προσπαθεί να επιρρίψει στους γιατρούς τις σοβαρότατες κυβερνητικές ευθύνες για τις ελλείψεις κλινών ΜΕΘ, ενώ παράλληλα καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να «μαζέψει» τον Γιάννη Οικονόμου γιατί εάν δεν το πράξει έχει «ακέραια, προσωπικά την ευθύνη απέναντι στους ασθενείς και απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας» όπως αναφέρει.

Δείτε την ανάρτηση του:

 

 

Το έγγραφο που επισυνάπτεται στην ανάρτηση: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter