Παπανικολάου στο documentonews.gr για εκδικητική δίωξη Ντογιάκου: «Όλοι κρινόμαστε…»

Παπανικολάου στο documentonews.gr για εκδικητική δίωξη Ντογιάκου: «Όλοι κρινόμαστε…»

Μπορεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος λίγες μέρες μετά την αφυπηρέτησή του να δήλωνε στο documentonews.gr ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την εξέλιξη της εισαγγελικής διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά είχε φροντίσει ήδη να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη ρεβανσιστική δίωξη υπαλλήλων και μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ που προσπάθησαν να ρίξουν φως στη δυσώδη υπόθεση.

Δείτε επίσης: Νέο «ράπισμα» Ράμμου από τη LIBE για τις υποκλοπές: Διώκουν μέλη της ΑΔΑΕ, αλλά κανέναν για τις παρακολουθήσεις

Ειδικότερα, πταισματοδίκης καλεί σε απολογία την Κατερίνα Παπανικολάου, πρώην μέλος της Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Πειραιά και μέλος της Ολομέλειας της ανεξάρτητης Αρχής, Στέφανο Γκρίτζαλη και ακόμα δύο υπαλλήλους της ΑΔΑΕ ως υπόπτους για την τέλεση του αδικήματος της διαρροής ευαίσθητων κρατικών μυστικών προς το θύμα των υποκλοπών Θανάση Κουκάκη.

Η παραγγελία διατάχθηκε από τον Ισίδωρο Ντογιάκο, δύο μέρες πριν εγκαταλείψει τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με το κατηγορητήριο να αποτυπώνει την εκδικητική διάθεση του τέως ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, αφού όχι απλώς γίνονται άλματα λογικής και μετέωρες κρίσεις, αλλά δεν τηρείται καν η χρονική ακολουθία των γεγονότων.

Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο Θ. Κουκάκης έχει καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών πως τη συγκεκριμένη πληροφόρηση, της οποίας τη διερεύνηση ζήτησε ο κ. Ντογιάκος, την έλαβε μέσω δημοσιεύματος συγκεκριμένου site.

«Όλοι κρίνονται…»

Στον απόηχο της ρεβανσιστικής δίωξης, η Κατερίνα Παπανικολάου μιλά στο documentonews.gr, δηλώντας τα εξής:

«Η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των μελών που υπηρετούν στις ανεξάρτητες αρχές σημαίνει ότι η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους υπόκειται μόνο στο εθνικό Σύνταγμα, στις διεθνείς συμβάσεις και στον νόμο. Όπερ και εγένετο και κατά τους επίμαχους ελέγχους.

Κατά τα λοιπά, οι δημόσιοι λειτουργοί κρινόμαστε – όλοι, μηδενός εξαιρουμένου – από την αποτελεσματικότητα της δράσης μας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, τον αξιακό κώδικα και τη συνείδηση του καθενός.

Όσο για τον χρονισμό των τελευταίων γεγονότων, τον αφήνω στην κρίση σας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter