Παπανικολάου για Παίδων και Νοσοκομείο Νίκαιας: Στοχευμένη η αποσάθρωση του ΕΣΎ

Παπανικολάου για Παίδων και Νοσοκομείο Νίκαιας: Στοχευμένη η αποσάθρωση του ΕΣΎ

Στο πάγωμα των τακτικών χειρουργείων στο «Παίδων Αγία Σοφία» αλλά και στις αναστολές εξωτερικών ραντεβού διαγνωστικών εξετάσεων στο Νοσοκομείο Νίκαιας λόγω έλλειψης προσωπικού αναφέρεται ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου μιλώντας στο Documentonews.gr, κάνοντας λόγο για σκοπούμενη αποσάθρωση του ΕΣΥ με στόχο την ιδιωτική κερδοσκοπία.

Σχετικά με το «Παίδων Αγία Σοφία» και το πάγωμα των τακτικών χειρουργείων λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ εξηγεί ότι «ουσιαστικά αποσαθρώνεται η τακτική χειρουργική λειτουργία του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας λόγω των τραγικών ελλείψεων του ιατρικού προσωπικού. Είναι ακόμα ένα βήμα σκοπούμενης αποσάθρωσης της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης για να οικονομάνε οι ιδιώτες μεγαλο-κλινικάρχες» και συνεχίζει «το ίδιο σχέδιο που είχε γίνει στο Παίδων Πεντέλης με διάφορα προσχήματα το βλέπουμε τώρα σε όλο του το μεγαλείο και στο Παίδων Αγία Σοφία».

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο τονίζοντας πως «έχουν μείνει 8 αναισθησιολόγοι σε όλο το νοσοκομείο. Πριν από μερικά χρόνια ήταν 17. Οι άνθρωποι έχουν υπέρ εξοντωθεί δεν αντέχουν άλλο και γι’ αυτό και η επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος στις 29-8 έστειλε επίσημο έγγραφο ότι από 5/9 και μετά δεν θα γίνεται καμία προγραμματισμένη τακτική χειρουργική επέμβαση και θα γίνονται μόνο τα επείγοντα».

Ο Πάνος Παπανικολάου αναφέρθηκε και σε ακόμα ένα παράδειγμα στοχευμένης αποσάθρωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αξονικού μαγνητικού τομογράφου του Νοσοκομείου Νίκαιας που όπως σημείωσε «είναι από αυτά με τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας σε ολόκληρη την χώρα και όσον αφορά επείγοντα περιστατικά αλλά και νοσηλευομένους αλλά και εξωτερικούς ασθενείς».

Όπως περιγράφει ο ίδιος, «γνώριζαν ότι εντός του 2021 θα συνταξιοδοτηθούν τρεις γιατροί και το 2022 άλλοι δύο δηλαδή από δέκα θα έμεναν πέντε. Είχαν ζητήσει επίσημα ήδη από πέρυσι την Άνοιξη να προκηρυχθούν τουλάχιστον δύο θέσεις. Δεν προκηρύχθηκε καμιά μέχρι και σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι οτι: ‘Έχουν ανασταλεί τα εξωτερικά ραντεβού για αξονική τομογραφία εδώ και τρεις μήνες. Τώρα αναστέλλονται τα εξωτερικά ραντεβού και για μαγνητική τομογραφία. Παραμένει αναξιοποίητος ο δεύτερος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος ο οποίος είναι ιδιωτική δωρεά που έχει εγκατασταθεί εδώ και 14 μήνες. Υπερεξοντώνονται και οι εναπομείναντες γιατροί με αποτέλεσμα να απειλούν με παραιτήσεις»

«Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σκοπούμενης αποσάθρωσης απεικονιστικού εργαστηρίου δημόσιου νοσοκομείου – από τα πιο σημαντικά του ΕΣΥ-ώστε να οικομανε οι ιδιωτικές διαγνωστικές αλυσίδες» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

«Γονατίζει» το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από τις ελλείψεις – Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία (Video)


Χωρίς αναισθησιολόγο έμεινε το νοσοκομείο της Λέρου – Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ


«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ: Ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα γρίπης τις τελευταίες εβδομάδες


Ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Νέες συστάσεις από τον ΕΟΔΥ για προφυλάξεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter