Παπαπέτρου: Τρομερή εμφάνιση, απίστευτα ρεκόρ!

Παπαπέτρου: Τρομερή εμφάνιση, απίστευτα ρεκόρ!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Άλμπα Βερολίνου, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει μυθικά πράγματα με 39 πόντους!

Η Άλμπα Βερολίνου έκανε την μεγάλη έκπληξη και μετά από 6 ήττες, πήρε τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ με 106-105, σε ένα ματς που θα μείνει για καιρό χαραγμένο στις μνήμες μας.

Φυσικά, αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Και αυτό γιατί πολύ απλά, ο Έλληνας φόργουορντ έφτασε δύο πόντους μακριά από το απόλυτο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα!

Σε 48:53′ συνεχόμενα λεπτά συμμετοχής (δεν αγωνίστηκε μόνο στα 67 πρώτα δευτερόλεπτα), ο Παπαπέτρου είχε 39 πόντους (9/10 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 3 ασίστ και κανένα λάθος! Ναι, καλά διαβάσατε! Ο 26χρονος είχε κάνει ήδη ρεκόρ καριέρας λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και δεν έμεινε σε αυτό. Από τους 18 που είχε μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ως career high, έφτασε στο… διπλασιασμό και μόλις 2 πόντους από το να ισοφαρίσει το μεγάλο ρεκόρ της διοργάνωσης, το οποίο παραμένει το 41 (Μπόμπι Μπράουν, Κάσπαρς Καμπάλα, Κάρλτον Μέιερς, Αλφόνσο Φορντ)!

Και συνεχίζουμε: Οι 39 πόντοι του είναι νέο ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού (36 ο Γιάκα Λάκοβιτς στις 25/3/04), ενώ πλέον είναι και ο Έλληνας με τους περισσότερους πόντους στο σκοράρισμα! Ο Νίκος Χατζής είχε 37 πόντους στις 2/12/04 με τη φανέλα της ΑΕΚ, πλέον όμως αυτή η επίδοση είναι ιστορικά στο νούμερο 2 της σχετικής λίστας.

Τέλος, με τους 41 πόντους που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης, πέτυχε την έκτη καλύτερη επίδοση Έλληνα, μετά τους 44 των Γιάννη Μπουρούση, Βλάντιμιρ Στεργίου και Δήμος Ντικούδης, ενώ 42 έχουν ”γράψει” στη στατιστική τους στο παρελθόν οι Νικ Καλάθης και Παναγώτης Λιαδέλης.

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter