Παπαπέτρου Vs Παπανικολάου: Το μπρα ντε φέρ των δυο… κολλητών στην Ευρωλίγκα!

Παπαπέτρου Vs Παπανικολάου: Το μπρα ντε φέρ των δυο… κολλητών στην Ευρωλίγκα!

Ήταν σχεδόν τρεις σεζόν συμπαίκτες, ήταν και συνεχίζουν να είναι κολλητοί εκτός παρκέ, όμως πλέον βρίσκονται σε διαφορετικά στρατόπεδα όντας τα βασικά σμολ φόργουορντ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

Tου Στέλιου Τορομανίδη

Ο λόγος για τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου που συνυπήρχαν στο ρόστερ των “ερυθρολεύκων” από τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και ο δεύτερος μετακινήθηκε στους “πράσινους”.

Ίσως ο κυριότερος λόγος που ο “Πάπι” επέλεξε να αποχωρήσει από τους Πειραιώτες ήταν ο συμπληρωματικός ρόλος που είχε στον Ολυμπιακό μεταξύ των θέσεων “3” και “4”. Ο ίδιος επιθυμούσε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, κάτι που του πρόσφερε το “τριφύλλι”.

Αποτέλεσμα αυτής της μετάβασης είναι αμφότεροι να έχουν τον πρώτο λόγο ως “3άρια” στις ομάδες τους. Ο Παπανικολάου ξεκινά το 72,2% των αγώνων (13/18), ενώ ο Παπαπέτρου συμμετέχει στο βασικό σχήμα με ποσοστό 61,5% (8/13) όσων ματς ήταν διαθέσιμος. Με το πέρας 18 αγωνιστικών στην φετινή Ευρωλίγκα παρουσιάζει ενδιαφέρον η σύγκριση των στατιστικών και των πεπραγμένων τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης

Καλύτερος στο σκοράρισμα ο Παπαπέτρου, περισσότερο “all around” παίκτης ο Παπανικολάου

Οι διαφορές που παρατηρούνται με την σύγκριση των “αριθμών” τους είναι ελάχιστες. Και οι δυο αποτελούν βαρόμετρο στα σύνολα στα οποία αγωνίζονται, ενώ υπάρχουν αγώνες που ηγούνται των συμπαικτών τους σε πολύ σημαντικές νίκες. Για του λόγου το αληθές, ο “Παπ” οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” σε σπουδαία εντός έδρας επικράτηση απέναντι στην Μπασκόνια έχοντας 22 πόντους (6/7 τρίποντα) και 31 μονάδες στην αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί MVP της 17ης αγωνιστικής, την ώρα που ο “Πάπι” πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας στον θεσμό με 18 πόντους και ήταν ο πρωταγωνιστής στο πολύτιμο εντός έδρας ροζ φύλλο αγώνα με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Αμφότεροι βρίσκονται στο παρκέ κάτι περισσότερο από 22 λεπτά ανά παιχνίδι, με τον παίκτη των Πειραιωτών να μην έχει χάσει ούτε έναν αγώνα μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τον άσο του Παναθηναϊκού που έχει απουσιάσει σε πέντε ματς λόγω τραυματισμού στον καρπό του δεξιού χεριού του.

Ο Παπαπέτρου σκοράρει ελαφρώς περισσότερο από τον πρώην συμπαίκτη του (9,1 πόντοι έναντι 7,9), είναι λίγο πιο εύστοχος στα δίποντα (55,8% έναντι 51,2%) και στις ελεύθερες βολές (72,4% έναντι 70,4%), ενώ συγκεντρώνει ελάχιστα περισσότερες μονάδες αξιολόγησης ανά αγώνα (9,5 έναντι 8,8).

Από την άλλη ο Παπανικολάου σουτάρει καλύτερα από τον “κολλητό” του στα τρίποντα (42,9% έναντι 39,4%), έχει λίγο μεγαλύτερη συγκομιδή στα ριμπάουντ (3,8 έναντι 3,5) και στις ασίστ (1,4 έναντι 0,8), την ώρα που “κλέβει” περισσότερες μπάλες ανά ματς (1,1 έναντι 0,9).

Αναλυτικά η στατιστική σύγκριση των δυο βασικών “3αριών” Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα:

Πηγή: eurohoops.net

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter