Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν θα δώσω ποτέ άφεση αμαρτιών σε όποιον καταδικάσθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων»

Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν θα δώσω ποτέ άφεση αμαρτιών σε όποιον καταδικάσθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων»

«Δεν πρόκειται να δώσω ποτέ άφεση αμαρτιών σε όποιον καταδικάσθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ελπίζω να είναι σαφές και μπορείτε να το πείτε», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σήμερα στα μέλη της ειδικής επιτροπής της Αγίας Έδρας για την προστασία των ανηλίκων.

«Δεν υπέγραψα ποτέ μου μια τέτοια άφεση αμαρτιών και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Ο Αργεντινός πάπας τόνισε ότι «όλη η Εκκλησία πρέπει να έχει πραγματική επίγνωση του προβλήματος» και πως «είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις (κληρικών που έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία, σ.σ.), οι οποίες δεν προχωρούν». Εξήγησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό της ειδικής επιτροπής του Βατικανού που ασχολείται με καταγγελίες σε βάρος κληρικών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση ανηλίκων.

«Η σεξουαλική κακοποίηση είναι μια τρομερή αμαρτία, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα μας διδάσκουν ο Ιησούς και η Εκκλησία», είπε ο Φραγκίσκος. Δεν δίστασε να παραδεχθεί, τέλος, ότι «η Καθολική Εκκλησία αντιμετώπισε τα αδικήματα αυτά με καθυστέρηση» και ότι «μια μόνον κακοποίηση είναι αρκετή για να υπάρξει οριστική καταδίκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter