Πάπας Φραγκίσκος: Ξεχάσαμε την γλώσσα της ειρήνης

Πάπας Φραγκίσκος: Ξεχάσαμε την γλώσσα της ειρήνης

«Ο πόλεμος αυτός, δυστυχώς, δεν αποτελεί κάτι το καινούριο. Όπως είπε ένας συγγραφέας, ο Ιησούς θα ψυχορραγεί μέχρι το τέλος. Ο κόσμος βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, όχι μόνον στην Ευρώπη: στην Συρία, στην Υεμένη, στην Ρουάντα πριν είκοσι πέντε χρόνια. Ο κόσμος διάλεξε το πλαίσιο του Κάιν. Ο πόλεμος εφαρμόζει τον “καϊνισμό”, σκοτώνει τον αδελφό μας», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο ιταλικό δίκτυο δημόσιας ραδιοφωνίας RAI ενόψει του Πάσχα των Καθολικών την ερχόμενη Κυριακή στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος είναι τερατούργημα» είπε, χαρακτηριστικά, ο Πάπας Φραγκίσκος. Διευκρίνησε, δε, ότι «καταλαβαίνει, αλλά δεν κατανοεί, όσους κυβερνώντες αγοράζουν όπλα», διότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται στο πλαίσιο της ειρήνης, αλλά στο καϊνιστικό πλαίσιο».

«Σήμερα ξεχάσαμε να κλαίμε, ξεχάσαμε να ξέρουμε να ντρεπόμαστε, δυστυχώς πολλές φορές είμαστε ξεδιάντροποι. Υπάρχει, στην Αργεντινή, μια ωραία προσευχή, για να μπορεί, κανείς, να ελεηθεί και να κλάψει με ειλικρινή τρόπο. Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, αφήστε τον Ιησού να αγγίξει την καρδιά σας», συμπλήρωσε ο ποντίφικας, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα είπε πως «συνεχίζουμε να τους διαχωρίζουμε, ανάλογα με το χρώμα του δέρματος ή την χώρα προέλευσης. Δυστυχώς, είμαστε ρατσιστές».

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter