Πάπας για Γάλλους πυροσβέστες: Ευγνωμοσύνη για όσους έδωσαν τον εαυτό τους κινδυνεύοντας τη ζωή τους

Πάπας για Γάλλους πυροσβέστες: Ευγνωμοσύνη για όσους έδωσαν τον εαυτό τους κινδυνεύοντας τη ζωή τους

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη ολόκληρης της Εκκλησίας» προς τους πυροσβέστες και όλους εκείνους «που έδωσαν τον εαυτό τους, με κίνδυνο της ζωής τους» για να σώσουν από τις φλόγες τον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι.

«Η Παρθένος Μαρία ας τους ευλογεί και ας υποστηρίξει το έργο της ανοικοδόμησης. Ας είναι αυτό ένα συλλογικό έργο, προς τιμήν και προς δόξαν του Θεού», δήλωσε σήμερα ο πάπας ενώπιον χιλιάδων πιστών στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη.

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καταλήφθηκα από μεγάλο πόνο και αισθάνομαι τόσο κοντά σας», είπε στο μήνυμά του, που στην συνέχεια μεταφράσθηκε στα γαλλικά και απευθύνθηκε «σε όλους τους Παριζιάνους και στο σύνολο του γαλλικού λαού».

Χθες το απόγευμα, ο πάπας Φραγκίσκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την επομένη της πυρκαγιάς που κατέστρεψε τμήμα του καθεδρικού ναού.

Σε τηλεγράφημα που απηύθυνε προς τον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού κ. Μισέλ Οπετί, ευχήθηκε «την κινητοποίηση όλων» για την ανοικοδόμηση αυτού του «αρχιτεκτονικού κοσμήματος της συλλογικής μνήμης» που «ανήκει στην αρχιτεκτονική και πνευματική κληρονομιά του Παρισιού, της Γαλλίας και της ανθρωπότητας».

Ο καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάζι «υπουργός» Πολιτισμού της Αγίας Εδρας, πρόσφερε χθες τις «τεχνικές και επιστημονικές γνώσεις» των ειδικών των Μουσείων του Βατικανού ως συνδρομή στο έργο της ανοικοδόμησης της Νοτρ Νταμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter