Παπασπύρου προς Άδωνη: Ελέγχω δημοσίους υπαλλήλους, όχι πολιτικά πρόσωπα

Παπασπύρου προς Άδωνη: Ελέγχω δημοσίους υπαλλήλους, όχι πολιτικά πρόσωπα

Στις καταγγελίες που έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προανακριτική για την υπόθεση Novartis, απάντησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Κατά την ομιλία του ο ωρυόμενος Άδωνης Γεωργιάδης κατηγόρησε την Γενική Επιθεωρήτρια ότι ήταν στον μηχανισμό που έστησε, όπως είπε, τη σκευωρία για την υπόθεση Novartis, ενώ είπε πως είναι η «δεύτερη μάνα» του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Παράλληλα, υποστήριξε πως η Γενική Επιθεωρήτρια κρατά κλειδωμένα στα συρτάρια τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου εργαζόταν μια εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά της βουλής τις σχετικές εκθέσεις.

«Δεν έχω καμία τέτοια υπόθεση στο γραφείο μου. Παρότι δεν έχω υπόθεση τέτοια, έχω ζητήσει και ενημερώνομαι για το πειθαρχικό. Γίνεται πειθαρχική προκαταρκτική, δεν έχει βγει απόφαση πειθαρχικού για να έρθει σε μένα για τη συγκεκριμένη γιατρό. Στέλνω έγγραφα και ενημερώνομαι συνεχώς. Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου», τόνισε, μιλώντας στον Realfm 97,8, αναφερόμενη στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας.

«Το ΣΕΥΥΠ είναι ένα ελεγκτικό όργανο που έχει δικό του επικεφαλής, τον κ. Ευαγγελάτο. Εγώ το ΣΕΥΥΠ το ελέγχω, εάν θεωρηθεί ότι το ελέγχω, μέσω των πορισμάτων. Όταν μου κοινοποιηθούν τα πορίσματα, εάν δεν συμφωνήσω με αυτά, διατάσσω επανέλεγχο . Αυτή είναι η μόνη αρμοδιότητα που έχω. Θα πάρω και βεβαίωση από τον κ. Ευαγγελάτο ότι δεν μου έχει αποσταλεί το πόρισμα. Δεν γνωρίζω τι γράφουν τα πορίσματα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, επεσήμανε: «Είπαν ότι δεν ελέγχω καταγγελίες που έχουν γίνει για την τωρινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ότι έχουν γίνει καταγγελίες και εγώ δεν πάω να ελέγξω το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εδώ έγιναν όντως καταγγελίες, τις απέστειλα όλες στην εισαγγελέα διαφθοράς, όπου έπρεπε να πάνε, και από 12/12/2017 έχω συγκροτήσει άλλο μικτό κλιμάκιο ελέγχου με εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε μένα παρατυπία δεν πρόκειται να βρουν καμία. Κακώς ψάχνουν εμένα. Αλλού να ψάχνουν».

Όσον αφορά στις αναφορές του κ. Γεωργιάδη σχετικά με την προσωπική της σχέση με τον κ. Τζανακόπουλο, σημείωσε: «Με συγχωρείτε, είναι δυνατόν να βάζουμε στη συζήτηση τα προσωπικά μας και τις προσωπικές φιλίες; Αλίμονο… Θα καθίσω να μπλέξω σε τέτοιες συζητήσεις; Δημοσίους υπαλλήλους ελέγχω, δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, το έχουμε καταλάβει αυτό;»

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να μου καταλογίσει ότι δεν κάνω έλεγχο τώρα. Είναι λάθος αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι παράτυπο» συνέχισε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

«Δεν είναι ωραίο πράγμα να σε συνδέουν με πράγματα που είναι αναληθή. Απαξιώνεται ο θεσμός του γενικού επιθεωρητή» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Οι σχέσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, από τη στιγμή που δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, δεν επηρεάζουν την κρίση μου. Και δικαστής ήμουν και δίκαζα από κάτω και πολιτικά πρόσωπα. Τότε, θα έπρεπε να ζητήσω εξαίρεση. Αλίμονο αν η κρίση μας επηρεάζεται από τις γνωριμίες που μπορεί να έχουμε. Ο δικαστής το έχει στο αίμα του, δικάζει πάντα με τη συνείδησή του. Δεν έχω ποτέ τιμωρηθεί με πειθαρχικό, εδώ και 30 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κρίση και την εντιμότητά μου. Δεν το επιτρέπω σε κανέναν αυτό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter