Παπαθανάσης: 29 Ιουνίου το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Παπαθανάσης: 29 Ιουνίου το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια, λόγω της πανδημίας του νέου κορoνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, πως ανοίγουν σήμερα Δευτέρα,  αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια  για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης αθλητών σωματείων, αμειβόμενων αθλητών, και ανώνυμων αθλητικών εταιρειών, με μέλη ηλικίας 13 ετών και άνω. Η χρήση των κολυμβητηρίων επιτρέπεται και για θεραπευτικούς λόγους. 

Ανησυχία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων

Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων εκφράζει την ανησυχία του για μόνιμα λουκέτα σε αρκετά γυμναστήριο. Οι ιδιοκτήτες περίπου 2.500 γυμναστηρίων απασχολούν συνολικά 42.000 υπαλλήλους και όπως επισήμανε πριν μερικές ημέρες ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου σε αντίθεση με μικρότερα μαγαζιά, οι γυμναστηριακοί χώροι είναι συνήθως πολύ μεγάλης επιφάνειας (άνω των 600 τ.μ) και ως εκ τούτου τα ενοίκια παραμένουν πολύ υψηλά ακόμα και μετά την μείωση του 40% για τις εβδομάδες της πανδημίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter