Παπαθανάσης: Δεν αποκλείεται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 – Ξανά στο τραπέζι τα σενάρια για «κόφτη» στα SMS

Παπαθανάσης: Δεν αποκλείεται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 – Ξανά στο τραπέζι τα σενάρια για «κόφτη» στα SMS

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, θα περιμένουμε όμως. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω».

«Η πολιτεία θα λάβει κάθε μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία», είπε ο κ. Παπαθανάσης, υπενθυμίζοντας ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που μπορεί να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, όπως έγινε για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη είπε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS, επισημαίνοντας πως και αυτό εξετάζεται από την κυβέρνηση αν και σε χθεσινές του δηλώσεις τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποστήριξαν πως  δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. 

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω, όμως από τη στιγμή που υπάρχει κατάχρηση του μέτρου αυτού, σαφώς μπορεί να μπει και περιορισμός. Δεν μπορεί να μετακινούμαστε με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα».

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, είπε ότι θα ανοίξει σταδιακά και προγραμματισμένα. «Το σχέδιο για τον τρόπο ανοίγματος υπάρχει, και θα ανακοινωθεί μία εβδομάδα πριν την λήξη του lockdown». Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι η γενικότερη εικόνα από την πανδημία θα επιτρέψει τις ανακοινώσεις την εν λόγω χρονική περίοδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter