Παπαχρήστος μέσω Νέων κατά Τσιάρα για το «χουντικό» άρθρο περί Τύπου

Παπαχρήστος μέσω Νέων κατά Τσιάρα για το «χουντικό» άρθρο περί Τύπου

Για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από την καθημερινή του στήλη «Στίγμα» στη εφημερίδα «Τα Νέα», καταφέρετε κατά προσώπου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μετά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον Νίκο Δένδια και τον Ακη Σκέρτζο τα πυρά του στρέφει κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σχετικά με την αλλαγή στο άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρεται στον Τύπο.

Οπως είχε επισημάνει εδώ και αρκετές ημέρες το documentonews.gr με την αλλαγή της διάταξης ο υπουργός Δικαιοσύνης μας γυρίζει πίσω στην εποχή του δικτάτορα Μετάξά το μακρινό 1936,  καθώς αφήνει παράθυρο να ποινικοποιηθεί οποιαδήποτε αντίθετη άποψη και κριτική κατά πολιτικού κόμματος, φορέα ακόμη και κυβερνητικής απόφασης που κάποιος θα κρίνει ότι είναι εναντίον της κρατικής ασφάλειας και των θεσμών. Παράδειγμα των ημερών η αντίθεση που υπάρχει από πολλά κόμματα για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Ο Παπαχρήστος λοιπόν μέμφεται τον υπουργό Δικαιοσύνης και ζητάει να μην προχωρήσει στην αλλαγή του άρθρου γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «κύριε Τσιάρα μου επειδή αυτή η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαόιτερα πολύ από «ανησυχούτες» και… χούντες γενικώς, και ο Τύπος ακόμη περισσότερο, δεν μαζεύετε αόπως είναι το εγχείρημα με τις αλλαγές στο άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα; Ο Τύπος μπορεί να αυτορυθμιστεί σε ό,τι αφορά τη δεοντολογία και την ελευθεροτυπία. Δεν χρειάζεται κανενός είδους προστασία…»

Μάλιστα τονίζει ότι «αν θέλουν να βοηθήσουν τον Τύπο και τους δημοσιογράφους να αλλάξουν τις τυποκτόνες διατάξεις περί αγωγών. Εκεί ναι, έχουν έργο να ασχοληθούν…»

Να σημειώσουμε όμως εμείς, ότι τις διατάξεις τις είχε εμπνευστεί ο πολύς Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ το 1996.

Διαβάστε αναλυττικά τι αναφέρει στο σχόλιό του ο Γιώργος Παπαχρήστος:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter