Παπούα Νέα Γουινέα: 16 γυναικόπαιδα σφαγιάστηκαν σε νέο ξέσπασμα φυλετικής βίας

Παπούα Νέα Γουινέα: 16 γυναικόπαιδα σφαγιάστηκαν σε νέο ξέσπασμα φυλετικής βίας

Δύο έγκυες γυναίκες και οκτώ παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 15 ετών είναι μεταξύ των θυμάτων ενός βίαιου επεισοδίου που εκτυλίχθηκε στην επαρχία Χέλα της νησιωτικής χώρας.

Δεν είναι πρωτοφανής, είναι όμως «μακράν η χειρότερη επίθεση στην ιστορία της Παπούας Νέας Γουινέας», όπως δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Τζέιμς Μαράπε, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε ότι οι δράστες, τους οποίους οι «αρχές θα αναζητήσουν και θα τιμωρήσουν με τις αυστηρότερες ποινές», προέρχονταν από τις φυλές Χαγκουάι, Οκίρου και Λίουι.

Το θέαμα για τους περίπου 800 κατοίκους του χωριού Καρίντα ήταν αποτρόπαιο. Τα πτώματα «ήταν διαμελισμένα. Κάποια μέρη του σώματος δεν μπορέσαμε καν να τα αναγνωρίσουμε. Τα πρόσωπα τα ανταγνωρίσαμε, αλλά τα χέρια και τα πόδια… » δήλωσε συγκλονισμένος ο Φίλιπ Πιμούα, επικεφαλής της μονάδας υγείας του χωριού.

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της επαρχίας Χέλα, όπως και άλλων ορεινών περιοχών της Παπούας Νέας Γουινέας ζουν συχνά περιστατικά ωμής βίας στο πλαίσιο διενέξεων μεταξύ των φυλών της χώρας, οι οποίες ξεπερνούν τις 30. Βιασμοί, δολοφονίες και εμπρησμοί ολόκληρων χωριών πραγματοποιούνται συχνά σε μορφή αντιποίνων.

…………………………………………………………

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter