Παππάς: Αδιανόητη η άρση προστασίας της α' κατοικίας όταν το 40% του πληθυσμού δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα στέγης (Video)

«Τα αρνητικά συμπτώματα που παρουσιάζει η οικονομία από την πολιτική της ΝΔ, όπως η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών, αλλά και η αύξηση των ανέργων σε πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα, συμπιέζει περαιτέρω τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς.

«Σύμφωνα με το Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας, το 40% του πληθυσμού δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις δαπάνες στέγης. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα στρατηγικών κακοπληρωτών, όπως υπάρχει σε οικονομίες οι οποίες δεν βίωσαν την κρίση στο βαθμό που τη βιώσαμε εμείς», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Open TV και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη. 

Για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού που αντιμετωπίζει θεμελιακές δυσκολίες στην κάλυψη αυτών των δαπανών. Άρα θα ήταν αδιανόητο μια χώρα, η οποία κληρονόμησε τέτοια προβλήματα από τη βαθιά ύφεση, να πάει σε ένα καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και άρσης προστασίας της α’ κατοικίας».

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε, επίσης, ότι τα αρνητικά συμπτώματα που παρουσιάζει η οικονομία από την πολιτική της ΝΔ, όπως η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών, αλλά και η αύξηση των ανέργων σε πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα, συμπιέζει περαιτέρω τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Απολύτως αναγκαία η προστασίας της α' κατοικίας

Υπάρχουν ήδη αρνητικά συμπτώματα στην οικονομία. Η βιομηχανική παραγωγή πέφτει, όπως και οι εξαγωγές, ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε πάλι το ένα εκατομμύριο άτομα και το 40% του πληθυσμού δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις δαπάνες στέγης. Και σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας. Από τη συνέντευξή μου στο Open και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Gepostet von Νίκος Παππάς am Donnerstag, 13. Februar 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.