Παππάς: Αναγκαία η συνέχιση της προοδευτικής πολιτικής

Παππάς: Αναγκαία η συνέχιση της προοδευτικής πολιτικής

«Είναι αναγκαία η συνέχιση της προοδευτικής πολιτικής» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε Συνέντευξη Τύπου, σε τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, στην Κομοτηνή.

Υπογράμμισε δε πως «έχουν βγει πολύ ισχυρά συμπεράσματα από τον κύκλο της κρίσης» και ότι ««χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς σχεδιασμό που περιλαμβάνει τους πολλούς, καμία ανάπτυξη δεν είναι δίκαιη και βιώσιμη».

Ο κ. Παππάς παρέπεμψε στην εικόνα των συγκεντρώσεων στις ομιλίες του πρωθυπουργού -με πιο πρόσφατη αυτήν στην Καρδίτσα- υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει μια σαφής μεταστροφή του κλίματος υπέρ της παράταξης μας» και «μία πίστη ότι το οικονομικό μας πρόγραμμα μπορεί να εμπνέει τους πολλούς».

Πρόσθεσε, ότι δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς, από τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στελέχη της μειώνουν διαρκώς τις εκτιμήσεις για τη διαφορά της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί τα μαντάτα που έρχονται σε εμάς πηγαίνουν και στο επιτελείο της ΝΔ».

«Ακούσαμε τελευταίως ότι μπορεί να υπάρξει και ζήτημα νοθείας στις εκλογές» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πω στον κ. Αυγενάκη, με τον οποίο έχουμε υπάρξει και αντίπαλοι συνδικαλιστές στα ΤΕΙ, ότι αυτές οι ανοησίες μπορεί να είναι κατάλληλες για ένα φοιτητικό αμφιθέατρο και να ρίχνουμε το επίπεδο του φοιτητικού συνδικαλισμού. Όταν εκστομίζονται όμως σε τηλεόραση εθνικής εμβέλειας, από έναν άνθρωπο ο οποίος κατέχει μια τέτοιου τύπου ευθύνη, φανερώνουν ανευθυνότητα, πανικό και θα σας έλεγα και μια προσέγγιση της πολιτικής, η οποία δεν αρμόζει. Δεν μπορεί να μη διστάζουμε να λέμε τέτοια πράγματα».

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι οι εκλογές της 26ης Μάη του 2019 «δεν είναι ούτε οι εκλογές βίας και νοθείας, όπου ψήφιζαν και τα δέντρα», οι εκλογές του 1961, ούτε «εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όπου ο ένας υποψήφιος για την προεδρία κατηγορεί τον άλλον για καλπονοθεία» και συνέχισε:

«Λίγη σοβαρότητα ενώπιον του αποτελέσματος θα ήταν μια ξεχωριστή συμβολή στον πολιτικό διάλογο. Φαίνεται, όμως, ότι το άνθος της σοβαρότητας για την ΝΔ άνθιζε σε άλλες εποχές και όχι τώρα».

«Θα ήθελα να πω προς όλα τα στελέχη της ΝΔ, ότι οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα έχουν ένα πάρα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, το οποίο φαίνεται σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας, όπου πηγαίνει και μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην πορεία της οικονομίας και της προσπάθειας που γίνεται για «δίκαιη» και «βιώσιμη» ανάπτυξη:

«Γίνονται βήματα και η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της σιγά-σιγά και χρειάζεται αυτήν την προσπάθεια να τη συνεχίσουμε. Και έχουμε βγάλει συμπεράσματα και ως λαός και ως πολιτική ηγεσία. Ότι, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς σχεδιασμό, που περιλαμβάνει τους πολλούς, καμία ανάπτυξη δεν είναι δίκαιη και βιώσιμη. Όταν υπάρχει ανάπτυξη βασισμένη σε δανεικά και είναι γεμάτη ανισορροπίες και κοινωνικές και περιφερειακές, απλώς είναι μια ανάπτυξη η οποία βάζει τα θεμέλια της επόμενης κρίσης».

Ο υπουργός σημείωσε ότι και οι πολίτες έχουν κατανοήσει, όπως φαίνεται και από έρευνες κοινής γνώμης, το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και πόσο «συντριπτική» αποδοχή έχουν τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

«Σημαίνει ότι, ως λαός, καταλάβαμε, ότι εάν δεν πορευτούμε με αλληλεγγύη θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις οδύνες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια. Και γι’ αυτό εμείς λέμε, ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της προοδευτικής πολιτικής» ανέφερε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Της πολιτικής δηλαδή που δημιούργησε 400.000 νέες θέσεις εργασίας και μπορεί να δημιουργήσει άλλες τόσες την επόμενη τετραετία, διότι μέσα στην κρίση χάσαμε ένα εκατομμύριο δουλειές, ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, τριακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα της κρίσης. Και η μεγάλη κατάκτηση του λαού μας είναι ότι ξεκίνησε μια ανορθωτική πορεία – με την ολοκλήρωση των μνημονίων, με την αναδιάρθρωση του χρέους, με την αποφυγή της περικοπής των συντάξεων, με τα θετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν και στη ΔΕΘ και πριν από λίγες μέρες από τον πρωθυπουργό – η οποία πρέπει να συνεχιστεί».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε στο διακύβευμα της επόμενης περιόδου, των επερχόμενων εκλογών.

«Ο πολίτης, αν μου επιτρέπετε, μετά και από τις πρόσφατες, εκκωφαντικές παραβάσεις του κ. Μητσοτάκη έχει καταλάβει ότι τα ψηφοδέλτια επάνω δεν γράφουν απλώς ονόματα. Γράφουν δέκατη τρίτη σύνταξη, γράφουν επίδομα τέκνων, γράφουν οκτάωρο και πενθήμερο, γράφουν δώρο Χριστουγέννων. Αν θέλει κάποιος να ακυρώσει αυτά τα θετικά μέτρα έχει επιλογή. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους για την προεδρία της Κομισιόν στον Μ. Βέμπερ, ο οποίος, όπως ανέφερε ο υπουργός, εξαρχής, είχε επικρίνει τα θετικά μέτρα του κ. Τσίπρα, ως «ανεύθυνα», ενώ είχε ταχθεί και «κατά του ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού». Με αφορμή τις θέσεις αυτές ο κ. Παππάς σχολίασε: «Μην πάρει κανείς άνθρωπος πενήντα, εβδομήντα παραπάνω ευρώ το μήνα, είναι καταστροφή για την οικονομία. Ενώ, το να υποσχόμαστε φοροαπαλλαγές για αυτούς που έχουν και κατέχουν και συνήθως οι φοροαπαλλαγές τους απλώς παρκάρονται σε κάποιον φορολογικό παράδεισο και πολύ λίγο επηρεάζουν την πραγματική οικονομία και την παραγωγή, είναι επιλογή την οποία κάποιοι ευλογούν».

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει πολιτική για τους πολλούς»

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει πολιτική για τους πολλούς» τόνισε ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στις πολιτικές που μειώνουν τις περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες και ευνοούν μια «δίκαιη ανάπτυξη» με «κοινωνικό» χαρακτήρα.

Στη συνέντευξη του προς τα περιφερειακά και τοπικά μέσα στην Κομοτηνή αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες και έργα που έχουν γίνει και προωθούνται από το ΨΗΠΤΕ, ώστε, μέσω της ψηφιακής πολιτικής, να μειωθούν οι περιφερειακές ανισότητες, να αποκατασταθεί η διαλειτουργικότητα των συστημάτων και να χτυπηθεί η διαπλοκή, ο κατακερματισμός και η ασυνέχεια της διοίκησης, «η ψηφιακή παράνοια», η οποία, όπως είπε, έχει κοστίσει εκατομμύρια ευρώ και «έθεσε σε κίνδυνο στο παρελθόν και την απορρόφηση 1,2 δισεκ. ευρωπαϊκών πόρων».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο «έργο» της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των υπηρεσιών του δημοσίου και την ηλεκτρονική ανταλλαγή εγγράφων που θα εφαρμοστεί παντού στη δημόσια διοίκηση πολύ σύντομα, θα συνδέσει 29.000 φορείς του δημοσίου και θα παράσχει 150.000 ψηφιακές υπογραφές, με επόμενο βήμα την «εθνική ψηφιακή πύλη» μαζί με την «υπηρεσία μια στάσης» για πολίτες και επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε, ότι από αυτό το έργο θα εξοικονομηθούν, κατά τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, 400 εκ. ευρώ. «Δηλαδή, ποσό ίσο με δύο επιδόματα ενοικίου» είπε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της «ευφυούς γεωργίας», το οποίο προχωρά από το ΨΗΠΤΕ και αφορά την εγκατάσταση έξι χιλιάδων κεραιών με αισθητήρες σε αγροτικές περιοχές, οι οποίες με τη βοήθεια δορυφορικής σύνδεσης θα παρέχουν στοιχεία για τον καιρό, την υγρασία, για φθηνότερη και καλύτερη άρδευση, λίπανση, κ.τ.λ,, το οποίο σε πρώτη φάση θα καλύψει τη μισή καλλιεργήσιμη γη της χώρας, «δεκαπέντε εκατομμύρια στρέμματα». Ο κ. Παππάς υπογράμμισε, ότι έχει σημασία ότι το κράτος προχωρά αυτή την παρέμβαση, γιατί δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους παραγωγούς – όχι μόνο σε λίγους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να επωφεληθούν από την ψηφιακή τεχνολογία – για να πετύχουν εξοικονόμηση των πόρων, μείωση του κόστους παραγωγής, νέες θέσεις εργασίας, παραγωγή προϊόντων με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κ.α.

«Δίκαιη ανάπτυξη και το αύριο σήμερα, για όλους τους αγρότες» είπε ο κ. Παππάς.

Νωρίτερα, στον Ίασμο Ροδόπης ο κ. Παππάς επισκεπτόμενος μεταξύ άλλων το ΚΑΠΗ και δομές κοινωνικής μέριμνας, άσκησε κριτική σε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την υγεία, την κοινωνική πολιτική, για το επταήμερο και για τα εργασιακά. Ανέφερε, ότι, αντίθετα, από τη σημερινή κυβέρνηση, από το 2015 και μετά και μέσα στην κρίση, τετραπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός για την κοινωνική πρόνοια, επειδή χρειαζόταν να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι μέσα στην κρίση.

Προηγουμένως, σε πολίτες σε καφενείο του Ιάσμου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε, ότι ολοκληρώθηκαν οι μεγάλοι οδικοί άξονες και μάλιστα με εξοικονόμηση 750 εκ. ευρώ, «που δεν είχαν πετύχει οι προηγούμενοι» και μόλις σε ένα εξάμηνο ο κόμβος της Εγνατίας για τον Ίασμο. Σε ερωτήσεις που του τέθηκαν για τη γέφυρα του ποταμού Κομψάτου, που συνδέει τον Ίασμο με την Κομοτηνή, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης έχει την αρμοδιότητα για το έργο και ότι από το αρμόδιο υπουργείο έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter