Παππάς: Αναντικατάστατος ο ρόλος του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Παππάς: Αναντικατάστατος ο ρόλος του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Αναντικατάστατο χαρακτήρισε τον ρόλο του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ, σε δήλωση του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, ενώ όπως τόνισε «η χώρα δεν μπορεί να πλέει σε μεταμνημονιακά απόνερα».

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε σήμερα ότι ο έλεγχος της διοίκησης των εταιρειών ύδρευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και η εποπτεία τους οφείλουν να ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά: 

«Οι κρίσιμες υποδομές και επιχειρήσεις, όπως αυτές της ύδρευσης και της ενέργειας, πρέπει να διατηρηθούν ή να επιστρέψουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Για να διαφυλάξει η Πολιτεία τα βασικά δικαιώματα των πολιτών (απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό και το ρεύμα), να λαμβάνει πολιτικές υπέρ της κοινωνίας (κοινωνικά τιμολόγια, ανάσχεση αυξήσεων στους λογαριασμούς), να τις αξιοποιεί ως αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας.

Η διεθνής τάση των επαναδημοτικοποιήσεων και επανακρατικοποιήσεων επιχειρήσεων ύδρευσης και ενέργειας δείχνει ότι το μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών απέτυχε.

Η χώρα δεν μπορεί να πλέει σε μεταμνημονιακά απόνερα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έσπευσε να παραδώσει τη ΔΕΗ στους ιδιώτες και κινείται για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων νερού, πρέπει να αλλάξει ρότα.

Στρατηγική μας επιλογή ο αναντικατάστατος ρόλος του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ.»

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter