Παππάς: Αντισυνταγματική η εξαίρεση μιντιαρχών από ονομαστικοποίηση μετοχών και πόθεν έσχες

Παππάς: Αντισυνταγματική η εξαίρεση μιντιαρχών από ονομαστικοποίηση μετοχών και πόθεν έσχες

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ τη διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που κλείνει το μάτι στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, επαναφέροντας το καθεστώς αδιαφάνειας μέσω της εξαίρεσης των μιντιαρχών από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου.

«Είναι μια προσβλητική διάταξη» είπε αρχικά ο Ν. Παππάς στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τη ρύθμιση όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί στην Ολομέλεια.

«Τώρα να σας διαβάσω τι λέει το άρθρο 14 παράγραφος 9 του Συντάγματος: ¨Τα μέσα χρηματοδοτήσεις, το ιδιοκτησιακή καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως ο νόμος ορίζει¨. και εδώ έρχεται ένας νόμος που λέει ¨αυτά τα πράγματα δεν θα γίνονται γνωστά» σημείωσε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και συμπέρανε πως πρόκειται για «καταφανώς, αντισυνταγματική παρέμβαση του νομοθέτη».

Και κατέληξε λέγοντας: «Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος αυτή η προσβλητική για τη Δημοκρατία μας διάταξη να αποσυρθεί, να καταλάβουν και οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν διατίθεται να μπει σε τέτοιου τύπου δοσοληψίες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter