Παππάς: Από το 2013 ο Σαμαράς είχε μεσολαβήσει για συμφωνία Μιωνή – Φιλιππάκη

Παππάς: Από το 2013 ο Σαμαράς είχε μεσολαβήσει για συμφωνία Μιωνή – Φιλιππάκη

Τη μεσολάβηση του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση εξωδικαστικού συμβιβασμού ανάμεσα στους Μιωνή Φιλιππάκη τόνισε από το περιστύλιο της Βουλής πριν εισέλθει για κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή, επισημαίνοντας την ανάγκη να εξεταστεί και ο πρώην πρωθυπουργός, ο εκδότης της «Δημοκρατίας», ο Στ. Παπασταύρου, οι δικηγόροι των δύο πλευρών και η Γ. Παπαδάκου.

«Σε αυτή την προανακριτική η πενία επιχειρημάτων της πλειοψηφίας κατεργάζεται ανοησίες. Από το 2013, ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε Φιλιππάκης και Μιωνή να φτάσουν σε μια συμφωνία η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων. Για να σώσει οποιαδήποτε εναπομείνασα υποψία αξιοπιστίας, αυτή η επιτροπή πρέπει να καλέσει και τον κ. Σαμαρά, και τον κ. Φιλιππάκη, και τον κ. Παπασταύρου και τους δικηγόρους των δύο πλευρών και την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ούτως ώστε να πέσει άπλετο φως» δήλωσε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα φάση και νομίζω ότι η εξελισσόμενη προσπάθεια για διεύρυνση κατηγορητηρίου αποτελεί μια ομολογία ήττας και μια παραδοχή ότι η ιστορία της Νovartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν. Η ιστορία της Novartis είναι ένα σκάνδαλο, ένα διεθνές σκάνδαλο και στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει η διερεύνησή του».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter