Παππάς: Αρχές της ακροδεξιάς διαφεντεύουν την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας

Παππάς: Αρχές της ακροδεξιάς διαφεντεύουν την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας

“Οι αρχές της ακροδεξιάς είναι οι αρχές που διαφεντεύουν την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη”, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “επέλεξε να βάλει την ακροδεξιά στη διοίκηση του κόμματος, να την κάνει αιχμή του δόρατος της πολιτικής του” και έθεσε ευθέως το ερώτημα: “Να μας πουν ποιες από τις αρχές του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη εγκατέλειψε ο κ. Γεωργιάδης για να γίνει αντιπρόεδρος της Ν.Δ;”

“Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την ακροδεξιά, την οποία ο κ. Σαμαράς είχε στη βιτρίνα, να τη βάλει τώρα στη διοίκηση και την ακροδεξιά να την κάνει αιχμή του δόρατος της πολιτικής του”, είπε ο κ. Παππάς, στη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και συνέχισε: “Σεβαστή η επιλογή. Δικαίωμα του, αυτός είναι πρόεδρος της παράταξης του, αυτός θα επιλέξει ποιος θα είναι ο πολιτικός του προσανατολισμός, αλλά δεν θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν ποιες από τις αρχές του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη εγκατέλειψε ο κ. Γεωργιάδης για να γίνει αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Να μας τις απαριθμήσουν. Και για να τους διευκολύνουμε, αν δεν το κάνουν, θα τους τις θυμίζουμε εμείς μία μία κάθε τόσο, ενδεχομένως μια φορά την εβδομάδα. Διότι αυτές οι αρχές της άκρας δεξιάς είναι οι αρχές που διαφεντεύουν την πολιτική της Ν.Δ. Είναι οι αρχές του μίσους προς την αντίπαλη παράταξη, όχι του πολιτικού διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ασύλληπτο για ορισμένους από αυτούς το ότι η Αριστερά βρίσκεται στη διακυβέρνηση του τόπου. Δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα γι αυτό και από την πρώτη στιγμή ζήτησαν εκλογές και ζήτησαν και ακόμα και τώρα, να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πάμε σε εκλογές, να χαθεί το τρένο, δηλαδή, για να επανέλθουν με χειρότερες πολιτικές από αυτές που είχαν υπογράψει”.

Ο κ. Παππάς έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση της εταιρίας Novartis, λέγοντας ότι οι διαστάσεις της είναι μεγαλύτερες από αυτή της SIEMENS και δήλωσε πως η σημερινή κυβέρνηση πορεύεται με το σύνθημα “όλα θα βγαίνουν στο φως, τίποτε δεν θα μένει κάτω από το χαλί”, όπως φάνηκε και από την Εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια προς ΜΜΕ και κόμματα.

Σε ότι αφορά την άρνηση του προέδρου της Ν.Δ. να ψηφίσει τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή παρατήρησε πως “βεβαίως η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει μέτρα με μηδέν δημοσιονομικό κόστος, αλλά έτοιμη να ψηφίσει τα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ”.

Για τη δεύτερη αξιολόγηση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως έπρεπε να είχε κλείσει καιρό πριν, αλλά καθυστερεί για λόγους σκοπιμότητας από συγκεκριμένους κύκλους των δανειστών που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να ορθοποδεί και να βγαίνει στο ξέφωτο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην κριτική της Ν.Δ. ότι “η χώρα καταστρέφεται”, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης απάντησε με τη φράση “η χώρα δεν καταστρέφεται, αλλά θα είχε καταστραφεί, αν είχαν εφαρμοστεί όσα υπέγραψε ο κ. Σαμαράς”.

Ο κ. Παππάς άφησε αιχμές και εναντίον της Φώφης Γεννηματά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λέγοντας: “Δεν γίνεται να ανήκεις στην ομάδα των Σοσιαλιστών, στην οποία προσκαλείται ο Αλέξης Τσίπρας κάθε φορά που υπάρχει Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. κι εκεί απολαμβάνει πολύ μεγάλης εκτίμησης και αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και την ίδια στιγμή στην Ελλάδα-και αναφέρομαι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη-να εκτοξεύεις τέτοιους μύδρους ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση. Άρα, υπάρχουν αντιφάσεις που κάποιοι βρίσκονται σε μια υποχρέωση να επιλύσουν”.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι δεν χωράει άλλη καθυστέρηση στη διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και αφού χαρακτήρισε “αρνητική εξέλιξη” την “ανεξήγητη” απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνοντας ότι “δημιουργεί νομικό κενό”, απευθύνθηκε στα νέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και παρατήρησε πως “δεν θα ήθελαν να καταγραφούν όπως οι προκάτοχοι τους”.

Αύριο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Τεχνόπολη και στις 7μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο δημαρχείο.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter