Παππάς: Δέσμιος δεξιότατων και νεοφιλελεύθερων πολιτικών ο Μητσοτάκης

Δέσμιο των δεξιότατων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook σχετικά με τις απεργίες, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο ίδιος μιλώντας στον Αθήνα 984 πρόσθεσε ότι η ΝΔ «θεωρεί ότι η απελευθέρωση των απολύσεων και η μη ύπαρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης. Αντίθετα, η απελευθέρωση των απολύσεων σε ένα διεθνές περιβάλλον στο οποίο προδιαγράφονται αρνητικές εξελίξεις, με δεδομένα τη στασιμότητα της οικονομίας στη Γερμανία, το Brexit και τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, θα ωθήσει τις επιχειρήσεις να επιλέξουν τις απολύσεις. Τους δίνει μια διέξοδο οδυνηρή, όχι μόνο για τον κόσμο που θα απολυθεί, αλλά και για την εθνική οικονομία».

«Καταργούν τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, την υποχρέωση αναγραφής των υπερωριών στην Εργάνη, αλλά και την απαίτηση αιτιολογίας στην απόλυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφάρμοσε μια ισορροπημένη συνταγή με δημιουργία θέσεων εργασίας -κατά το 70% πλήρους απασχόλησης- και προστασία του εργασιακού πλαισίου», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Ν.Παππάς δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «το έκαναν σαν κλέφτες με μια ογκώδη τροπολογία που κατατέθηκε 5 λεπτά πριν, στο δεύτερο νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή και σαν λαθρεπιβάτες, με σειρά διατάξεων στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Αποτυπώνουν την ιδεοληψία τους ότι η απουσία δυνατότητας προστασίας της εργασίας και αύξησης των αμοιβών, συνιστά προϋπόθεση ανάπτυξης».

Για το Ελληνικό

Για την επένδυση στο Ελληνικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ακούγαμε ότι μια εβδομάδα μετά τις εκλογές θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Καταγγείλαμε την καθυστέρηση του αναδόχου, που ήθελε και κάποια άλλα πράγματα από αυτά που έλεγε πως έχει ολοκληρώσει και το αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση δύο διεθνών οίκων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει το project με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, όπως επίσης του νομικού και συνταγματικού πλαισίου, αλλά θα ασκεί κριτική στο πρέπον μέτρο».

Απαντώντας στη ρητορική της ΝΔ ότι η ανάπτυξη επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαμηλή, ο Νίκος Παππάς σχολίασε: «Αναμετρώνται με την πραγματικότητα που παρέλαβαν. Το 2014 η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ ήταν ότι η οικονομία απογειωνόταν. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους έκλεισε με ύφεση 1,1%, υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2015 και τα επιτόκια ήταν στο 8-9%.

Ούτε είχαν ολοκληρώσει κάποιο πρόγραμμα, ούτε την αξιοπιστία της χώρας είχαν αποκαταστήσει, ούτε το χρέος είχαν ρυθμίσει, ούτε στην τροχιά της ανάπτυξης είχαν βάλει τη χώρα. Η ανεργία στις αρχές του 2015 ήταν στο 27% και το πήγαμε στο 17% τον Ιούλιο, με τον πήχη που βάλαμε για περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας, ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.