Παππάς: Διασφαλίζουμε την ελεύθερη διανομή του Τύπου έναντι του μονοπωλίου του «Άργους»

Παππάς: Διασφαλίζουμε την ελεύθερη διανομή του Τύπου έναντι του μονοπωλίου του «Άργους»

«Η ελευθερία του Τύπου προστατεύεται από το Σύνταγμα και θα πρέπει να διασφαλίζεται μέσω της εγγύησης ότι και η διανομή του Τύπου θα είναι ελεύθερη, καθώς τα προβλήματα στη διανομή έχουν γίνει γνωστά με το μονοπώλιο που επικρατεί» είπε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ στην Ολομέλεια αναφορικά με την τροπολογία για τις ποινές που θα αντιμετωπίζουν όσοι με δόλο ή χωρίς παρεμποδίζουν την ελεύθερη διανομή του Τύπου.

Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι τα σοβαρά δημοσιεύματα που στηλιτεύουν τη μονομερή αλλαγή της εμπορικής πολιτικής του μοναδικού πρακτορείου διανομής του Τύπου και συμφερόντων Μαρινάκη, «Άργος», έχουν αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, προκαλώντας τη σύνταξη και αποστολή επιστολών προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού από τον ίδιο, τον Λ. Κρέτσο αλλά και τον Γ. Δραγασάκη.

Παρέθεσε δε την απόφαση – καταπέλτης της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά του εν λόγω πρακτορείου με την οποία επιβλήθηκαν αυτεπαγγέλτως ασφαλιστικά μέτρα στο πρακτορείο και «πάγωμα» της αλλαγής της εμπορικής του πολιτικής.

Επίσης, περιέγραψε ως προβληματική τη λειτουργία του «Άργους» ως προς τη «διακριτική διαχείριση με τις επιστροφές των ασφαλιστικών εισφορών» στις εφημερίδες, γεγονός που καλλιεργεί τις συνθήκες για να αναπτυχθεί ένα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων, αφού «αυτός που διανείμει τον Τύπο έχει και δικά του έντυπα», ενώ αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις κυκλοφορίας του Τύπου που εγείρουν επί της ουσίας «ζήτημα γκρίζων ζωνών» γιατί απλώς δεν αποτυπώνουν τα πραγματικά νούμερα της κυκλοφορίας -δηλαδή των πωλήσεων- των εφημερίδων.

Διαβάστε ακόμη: Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο σε όποιον με δόλο εμποδίζει τη διανομή του Τύπου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter