Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Παππάς: Έμφαση σε φυσικό αέριο και ηλακτρική ενέργεια

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος συμμετείχε στο AIPAC Policy Conference, στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε σε πάνελ Ευρωπαίων υπουργών, οι οποίοι ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, αλλά και η ευρύτερη περιοχή από το 2017 και στο εξής.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει η χώρα ένα σταθεροποιητικό ρόλο στο μέσον μιας αποσταθεροποιημένης ευρύτερης περιοχής, αλλά και να σχεδιάσει από τώρα το στρατηγικό ρόλο της για την επόμενη ημέρα, όταν η περιοχή θα έχει σταθεροποιηθεί. Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε επίσης την έμφαση που δίνει η ελληνική πλευρά στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και ιδιαίτερα στην προώθηση των μεγάλων ενεργειακών πρότζεκτς των αγωγών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός του Ν. Παππά στο πάνελ συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρινκέβιτς, ο υπουργός Επικρατείας για την Πολιτική Ασφάλειας και τη Διεθνή Συνεργασία της Ουγγαρίας Ίστβαν Μίκολα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τον υπουργό ΨΗΠΤΕ συνοδεύει στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.