Παππάς: Ενδεχόμενη πρωτιά της ΝΔ σημαίνει αστάθεια και της ανασφάλεια

Παππάς: Ενδεχόμενη πρωτιά της ΝΔ σημαίνει αστάθεια και της ανασφάλεια

Η ΝΔ δεν έχει μετανιώσει για τίποτα και γι’ αυτό το ενδεχόμενο πρωτιάς «υπό οποιαδήποτε συνθήκη, είναι συνώνυμο της αστάθειας και της ανασφάλειας, διότι επανέρχεται, με χειρότερη εκδοχή, στις πολιτικές οι οποίες έχουν καταδικαστεί και αποτύχει», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή Open mind.

Ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα, την Κυριακή, να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές και εκτίμησε ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπιέζεται, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ποσοστό 10% έως 15% αναποφάσιστων και μία «αχαρτογράφητη περιοχή ψηφοφόρων» . Όπως σημείωσε, «είναι παιχνίδι ανοικτό» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της απόλυτης ανατροπής.

Ως προς την αυτοδυναμία ή μη της ΝΔ, ο κ. Παππάς είπε ότι οι κυβερνήσεις καθίστανται ισχυρές από την πολιτική την οποία ασκούν και ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά και Παπαδήμου είχαν ισχυρότερη πλειοψηφία στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «καμία τους δεν έβγαλε τετραετία, γιατί δεν άσκησαν πολιτική που θα μπορούσε να διαμορφώσει όρους κοινωνικής πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας».

Όπως είπε, ο Σαμαράς έπεσε διότι δεν μπόρεσε να πείσει τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης ότι η συνέχιση της πορείας της κυβέρνησής του θα είναι θετική για την πορεία της οικονομίας, καθώς είχε εκτοξεύσει τα επιτόκια, η ανεργία είχε φθάσει στο 27% και απέτυχε σε όλα τα επίπεδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, «με οριακή πλειοψηφία», διατηρήθηκε επί μία τετραετία.

Ο κ. Παππάς μίλησε για την «ριζικά διακριτή» προσέγγιση που έχουν οι δύο βασικοί διεκδικητές της πρωτιάς για την πορεία της χώρας και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει την αριστερή, προοδευτική πολιτική, που αύξησε τον κοινωνικό προϋπολογισμό από τα 700 εκατ. ευρώ στα 3,2 δισεκ. ευρώ, έχει κατεύθυνση την ανασυγκρότηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, «πράγματα που αρνείται η ΝΔ», όπως είπε και «έχει πολύ συμπαγές πλαίσιο για την ελάφρυνση των φόρων, εφόσον βγήκαμε από τα μνημόνια, την οποία η ΝΔ αρνείται». Όπως εξήγησε, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα μειώσει την προκαταβολή φόρου και θα δώσει την 13η σύνταξη, εάν η ανάπτυξη φθάσει στο 4% – η Κομισιόν προβλέπει 2,1% φέτος και 2,2% την επόμενη χρονιά.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, είπε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει την «εφιαλτική» όπως την χαρακτήρισε, πρόταση για την ιδιωτικοποίηση του πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης, τονίζοντας ότι τα 3 δισεκ. ευρώ των επικουρικών ασφαλιστικών εισφορών θα τα πάρουν ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες θα κερδοσκοπούν, αναμένοντας θνησιμότητα σε σύντομο χρόνο μετά την συνταξιοδότηση, ώστε να έχουν μεγάλα κέρδη.

Απαντώντας στην κριτική για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, είπε ότι δεν στάθηκε εμπόδιο για την εφαρμογή του προοδευτικού προγράμματος της κυβέρνησης, με αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού, διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών και άρση των διακρίσεων και εγγυήθηκε την σταθερότητα, μέχρι που προέκυψε το Μακεδονικό ζήτημα.

Τέλος, στην αντίδραση της Φώφης Γεννηματά, για τη χρήση του συνθήματος του Ανδρέα Παπανδρέου «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε ότι υπονομεύει τη δημοκρατική παράταξη, ο κ. Παππάς είπε, μεταξύ άλλων, ότι η προοδευτική παράταξη έχει «κόμματα-κορμούς» σε διάφορες ιστορικές περιόδους, προσθέτοντας «τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter