Παππάς: Φτάνει πια με την υποκρισία για το Mega - Η απάντηση των καναλαρχών

Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στο Mega και να μην πέσει "μαύρο" στο κανάλι, ζήτησε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με μέλη του προσωπικού του Καναλιού, η ΕΙΤΗΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο αρμόδιος για τα μέσα ενημέρωσης υπουργός ζητά "να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του", και καλεί τους μετόχους να συμβάλουν στον τερματισμό του δράματος των εργαζομένων, είτε καταβάλλοντας χρήματα είτε αναζητώντας ένα νέο επενδυτή ο οποίος είναι διατεθειμένος να βάλει χρήματα.

Ο κ. Παππάς εκτιμά ότι στο θέμα του MEGA είναι προφανές ότι αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. "Πρόκειται για τυπική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων στο μέσο της οποίας βρίσκονται οι απλήρωτοι εδώ και μήνες εργαζόμενοι του σταθμού" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παππάς αναφέρει τα εξής:

«Η ιδιοκτησία του Mega επέλεξε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Το κανάλι βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι πλούσιοι μέτοχοί του επιμένουν να μη βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Τι ακριβώς λένε σήμερα οι ιδιοκτήτες;

Τι λένε όσοι φώναζαν, πριν και μετά το διαγωνισμό για τις άδειες, ότι θα χάνονταν θέσεις εργασίας;

Τι λένε αυτοί που εξαπέλυσαν λυσσαλέο πόλεμο κατά της -προβλεπόμενης από το Σύνταγμα- αδειοδότησης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να ρίξει "μαύρο" στα κανάλια;

Σήμερα, οι μέτοχοι της DIGEA, οι υπόλοιποι καναλάρχες δηλαδή, επιδιώκουν -χωρίς προσχήματα- να ρίξουν "μαύρο" σε ένα κανάλι-ανταγωνιστή τους.

Με αφορμή μια οφειλή, η ιδιωτική εταιρεία Digea διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο υπέρτατου κριτή: να αποφασίζει ποιος θα εκπέμπει και ποιος όχι.

Οι ίδιοι που ισχυρίζονταν ότι μπορούν να εκπέμπουν άπειρα κανάλια, τώρα πασχίζουν να μας πείσουν ότι όσα λειτουργούν σήμερα είναι πολλά.

Πρόκειται για τυπική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, στο μέσο της οποίας βρίσκονται οι εδώ και μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού.

Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.

Οι μέτοχοι είτε να χρηματοδοτήσουν το κανάλι είτε να βρουν επενδυτή.

Φτάνει πια με την υποκρισία.

Υ.Γ. Αλήθεια, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά για το Mega, οι ιδιοκτήτες των άλλων καναλιών, αυτοί που δήθεν κόπτονταν για την απασχόληση, δεσμεύονται να απορροφήσουν στις επιχειρήσεις τους όλους τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά;»

Η ιδιοκτησία του Mega επέλεξε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Το κανάλι βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι πλο...

Posted by Νίκος Παππάς on Donnerstag, 16. Februar 2017

Η απάντηση των καναλαρχών

Η ΕΙΤΗΣΕΕ σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι ο υπουργός Ν. Παππάς «χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους».

Ενώ, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, λίγους μήνες πριν, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργού ΨΗΠΤΕ είχαν στόχο να κλείσουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί και 2.000 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι, τώρα ‘'συμβουλεύει'' τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία ενώ με το δικό του νομοθέτημα το MEGA δεν είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της καταλογίζει στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ότι: επέβαλε 20% φόρο τηλεόρασης σε περίοδο που τα διαφημιστικά έσοδα έπεσαν, δημιούργησε πέπλο σκανδαλολογίας με τις τράπεζες να μην μπορούν να δείξουν ευελιξία σε ΜΜΕ που βρίσκονται σε κρίση, δημιούργησε ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, ανακοίνωσε τη δημιουργία «πλατφόρμας» με την οποία θα «ελέγχει» την αγορά της διαφήμισης, και τέλος, κρατά για μικροπολιτικούς λόγους, έναν ολόκληρο κλάδο στην αβεβαιότητα.

Τέλος η ΕΙΤΗΣΕΕ υπογραμμίζει ότι την ώρα που ο υπουργός ζητά από άλλους σταθμούς τη διευθέτηση του θέματος του MEGA, οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του καναλιού ώστε να μη δύναται να πληρώσει ούτε μισθούς, ούτε τον ψηφιακό του πάροχο, την DIGEA. «Μετά από αυτή την στάση του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ‘'παροτρύνει'' τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία στους εργαζόμενους του MEGA» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.