Παππάς για fake news: Μας ξένισε η απόφαση του Facebook – Η κυβέρνηση θα πάρει τις πρωτοβουλίες της

Παππάς για fake news: Μας ξένισε η απόφαση του Facebook – Η κυβέρνηση θα πάρει τις πρωτοβουλίες της

«Μας ξένισε η απόφαση του Facebook» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της εταιρίας Facebook με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Ellinika Hoaxes για τον έλεγχο των fake news.

Μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» και αναφερόμενος στην απόφαση του Facebook, να αναθέσει το έργο της επαλήθευσης των ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο σε μια εταιρία που δεν έχει την ίδια εξειδίκευση με αντίστοιχους συνεργάτες της εταιρείας σε άλλες χώρες, ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει επί του περιεχομένου» σημειώνοντας ότι «κι εμάς μας ξένισε αυτή η απόφαση, δεδομένου ότι σε άλλες χώρες συνεργάζεται με ναυαρχίδες της ενημέρωσης».

Όπως είπε, «θα περίμενε κανείς από μία πλατφόρμα που φιλοξενεί και τα προφίλ εκατομμυρίων Ελλήνων να κάνει επιλογές που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες», ώστε «να εξασφαλίζεται η δυνατότητα, κυρίως, να υπάρχει ένας έλεγχος των γεγονότων» τονίζοντας ότι «εμείς θα πάρουμε την πρωτοβουλία μας, αλλά χρειάζεται και η εγρήγορση της οργανωμένης δημοσιογραφικής κοινότητας».

Διαβάστε επίσης: Κρέτσος: Μας προξενεί εντύπωση η απόφαση του Facebook για την αντιμετώπιση των fake news

Διαβάστε επίσης: Επισμηνίας λογοκριτής από το Facebook στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter