Παππάς για «συμβουλές» Μητσοτάκη: Καλύτερα να μας λείπουν!

Παππάς για «συμβουλές» Μητσοτάκη: Καλύτερα να μας λείπουν!

“Η ηχώ των καναλαρχών ξαναχτύπησε” σχολίασε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παπάς απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ απάντησε και στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στον ΣΕΒ. 

Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ποιοι δεν θέλουν να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και να πληρώσουν οι καναλάρχες, αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ΝΔ και την ανακοίνωσή της η οποία έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες του υπουργού ΨΗΠΤΕ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε: «Η “ηχώ των καναλαρχών” ξαναχτύπησε. Το κόμμα που είναι υπεύθυνο για τα 30 χρόνια τηλεοπτικής ανομίας, το κόμμα του Κήρυκα Χανίων, το κόμμα της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων προφανώς δεν δικαιούται να εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη κυβέρνηση με πολιτική βούληση να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ποιοι δεν θέλουν, με κανένα τρόπο, να γίνει ο διαγωνισμός και ποιοι έβαλαν για πρώτη φορά τους καναλάρχες να πληρώσουν».

Η Απάντηση του Νίκου Παππά στις “συμβουλές” του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ψηφιακή πολιτική:

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε σήμερα να δώσει συμβουλές στην κυβέρνηση για καλύτερη ψηφιακή πολιτική. Αν αυτές προκύπτουν από την εμπειρία του τα προηγούμενα χρόνια, καλύτερα να μας λείπουν» ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι η μόνη εμπειρία που έχει «ο κ. Μητσοτάκης είναι από όσα δεν υλοποίησε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε:

1. Για να ξεκολλήσει η Ελλάδα από τον πάτο και πιο συγκεκριμένα από την 26η θέση του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI), στην οποία μας έφεραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

2. Για να αρθεί το μπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση δράσεων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014, επί Σαμαρά, λόγω των τραγικών επιδόσεων της περιόδου 2007 – 2013 (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).

3. Για να βελτιωθούν οι τραγικές επιδόσεις της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την οποία ήταν αρμόδιος ως Υπουργός ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και η δεινή κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα έργα ΤΠΕ στη χώρα. Τα παραπάνω, στηλιτεύονταν, μάλιστα, και σε επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Γιοχάνες Χαν, προς τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Νοέμβριο του 2013.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπενθυμίζει στον πρόεδρο της ΝΔ, ότι «εμείς ως κυβέρνηση»:

1. Καταφέραμε, μέσα σε ένα χρόνο, να βελτιώσουμε τους δείκτες μας στον DESI 2017, κατά 8,6%. Mια επίδοση που κατατάσσεται στις 5 πρώτες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανέφερε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, ‘Αντρους ‘Ανσιπ, εχθές στη Βουλή.

2. Καταφέραμε να άρουμε τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη χρηματοδότηση έργων ΤΠΕ και να ανοίξουμε το δρόμο ώστε σημαντικοί πόροι – κονδύλια να αποδοθούν στη χώρα μας.

3. Ιδρύσαμε τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και καταρτίσαμε -για πρώτη φορά- Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική.

4. Καταθέσαμε πρόταση και υλοποιούμε μέσω ΕΣΠΑ δύο μεγάλα έργα εθνικής εμβέλειας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 400 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς σε αστικές, νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό αν όχι αστείο, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία (και) στην ψηφιακή απομόνωση, να διεκδικούν το ρόλο του τιμητή» υπογραμμίζει ο Ν. Παππάς. «Τώρα, αν στενοχωριούνται με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων, που εξάρουν τις δικές μας πρωτοβουλίες, τους καλούμε να ανατρέξουν στο προσωπικό τους αρχείο τους, να διαβάσουν τις επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τους κατακεραύνωναν και να κάνουν το (βουβό) απολογισμό τους» καταλήγει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter