Παππάς: H αντιπολίτευση που θα ασκήσουμε θα είναι βασισμένη στο πρόγραμμα μας

Παππάς: H αντιπολίτευση που θα ασκήσουμε θα είναι βασισμένη στο πρόγραμμα μας

«Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κάνει τις φορολογικές μειώσεις που έχει υποσχεθεί, εκτός κι αν προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αντίστοιχων και μεγάλων περικοπών» δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Real FM ο πρώην υπουργός ΨΗΠΤΕ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η ΝΔ συνέδεε προεκλογικά τη δυνατότητα των φοροαπαλλαγών με την προοπτική ανάπτυξης στο ύψος του 4%. Οι χτεσινές προβλέψεις της Κομισιόν είναι για 2,1% το 2019 και 2,2% το 2020, πολύ μακριά δηλαδή από το 4% που υπόσχονταν ο κ. Μητσοτάκης» ως απαραίτητη προϋπόθεση για τις φοροαπαλλαγές, ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας Νίκο Χατζηνικολάου. Συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτή την εξέλιξη με την καταρχήν άρνηση της τυπικής μείωσης των πλεονασμάτων, η οποία δεν είναι μια άρνηση τυπικής μείωσης εκ μέρους των Ευρωπαίων ή των θεσμών, αλλά άρνηση του κ. Μητσοτάκη να αξιοποιήσει το εργαλείο που είχαμε αξιοποιήσει εμείς, δηλαδή τη χρήση ενός μέρους του αποθέματος για να παρθούν τα θετικά δημοσιονομικά μέτρα. Γρήγορα η ΝΔ θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτές τις εξισώσεις».

Με βάση τα παραπάνω, προέβλεψε ότι «η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κάνει τις φορολογικές μειώσεις που έχει υποσχεθεί, εκτός κι αν προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αντίστοιχων και μεγάλων περικοπών», ενώ, σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα, τόνισε ότι «με 6 δισ. ευρώ περικοπές όχι μόνο θα τελειώσει το λίπος αλλά θα φάμε και τη σάρκα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η αντιπολίτευση που θα ασκήσουμε θα είναι βασισμένη στο πρόγραμμα μας. Αν υπάρξουν ραγδαίες περικοπές, θα υπάρξουν λαϊκές κινητοποιήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απουσιάζει από αυτές».

Αναφερόμενος στη δομή της κυβέρνησης της ΝΔ, έκανε λόγο για ένα «υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο, στο οποίο το πρωθυπουργικό γραφείο αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη Δημόσια Τηλεόραση, το ΑΠΕ και την ΕΥΠ», ενώ οι υφυπουργοί παίρνουν τις αρμοδιότητές τους απευθείας από τον πρωθυπουργό και όχι από τους υπουργούς τους, οι οποίοι καθίστανται «υπουργοί μειωμένων αρμοδιοτήτων». Σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηριστικό των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «η μεταφορά του σωφρονιστικού συστήματος από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία η εσωτερική λειτουργία των φυλακών δεν έχει να κάνει πλέον με την απόδοση Δικαιοσύνης, το σωφρονισμό και την επανένταξη αλλά με τη διατήρηση της δημόσιας τάξης».

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «η αναντιστοιχία οργανωμένης κομματικής βάσης και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει, εμβαθύνοντας τη σχέση μας με τους πολίτες, τα συνδικάτα, την αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών».

Πηγή: left.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter