Παππάς: H έκθεση της ΤτΕ παραδέχεται ότι το αναπτυξιακό θα μειώσει τους μισθούς

Παππάς: H έκθεση της ΤτΕ παραδέχεται ότι το αναπτυξιακό θα μειώσει τους μισθούς

Μειώσεις μισθών θα επιφέρουν οι εργασιακές ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο κατά τον Νίκο Παππά, ο οποίος επικαλείται σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού στην Ολομέλεια, επισήμανε πως η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος εξηγεί ότι οι ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα επιφέρουν μειώσεις μισθών. «Φέρνετε τις ρυθμίσεις του δεύτερου μνημονίου χωρίς να σας πιέζει κανείς» κατηγόρησε τη Συμπολίτευση ο τομεάρχης Οικονομίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε την κυβέρνηση δέσμια συγκεκριμένων συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, περιέγραψε πως η κυβερνητική πλειοψηφία ρίχνει στο «χωνευτήρι» του αναπτυξιακού νομοσχεδίου σειρά αιτημάτων του ΣΕΒ και των ιδιοκτητών ΜΜΕ προκειμένου να εξυπηρετήσει φιλικά προς τη ΝΔ συμφέροντα. Στηλίτευσε για άλλη μια φορά τη δρομολογούμενη εξαίρεση των ιδιοκτητών ΜΜΕ από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες και ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, λέγοντας πως «διευκολύνετε συγκεκριμένα συμφέροντα να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία».

«Αυτό το δήθεν αναπτυξιακό νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από σπατάλη, αδιαφάνεια, φωτογραφικές διατάξεις και παραχώρηση τομέων δραστηριοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες» υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας πως η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από συνταγές δεύτερου μνημονίου και «μπάτε σκύλοι αλέστε» που απέτυχαν.

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter