Παππάς: Η ΕΡΤ να αγοράσει τη Nova για να μπει «φρένο» στον «μπερλουσκονισμό» (Video)

Παππάς: Η ΕΡΤ να αγοράσει τη Nova για να μπει «φρένο» στον «μπερλουσκονισμό» (Video)

Μία πρόταση που ταράζει τα «νερά» κατέθεσε στην άδεια από βουλευτές της ΝΔ Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη εξαγορά της Forthnet – Nova από την Alter Ego, συμφερόντων Μαρινάκη.

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την εξαγορά της Forthnet – Nova με πόρους από τα αποθεματικά ύψους 200 εκατ. ευρώ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, γεγονός που θα βάλει «φρένο» στο ραγδαία αναπτυσσόμενο «μπερλουσκονισμό» σε ελληνική έκδοση.

Διαβάστε ακόμη: Live η συζήτηση στη Βουλή για Μαρινάκη – Forthnet

«Προχωρήστε στην επιθετική εξαγορά της Nova – Forthnet από την ΕΡΤ» είπε ο Ν. Παππάς και αναρωτήθηκε γιατί να λιμνάζουν τα 200 εκατ. ευρώ που έχει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στο αποθεματικό της. «Πρέπει η ΕΡΤ να παρέμβει και να προχωρήσει σε μια κίνηση δυναμική και εμφατική;» ρώτησε ευθέως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Τριπλή πρόκληση»

Αναφερόμενος στην επικείμενη εξαγορά της Nova – Forthnet από τον όμιλο Μαρινάκη, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για τριπλή πρόκληση. Πρώτον, χαρακτήρισε «τεράστιο» κούρεμα δανείων της Forthnet κατά 85% προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal με την Alter Ego και το συνέδεσε με την εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να αποδεσμεύσει ένα σημαντικό ποσό από το λεγόμενο «μαξιλάρι» ρευστότητας, το οποίο και θα οδηγηθεί στις τράπεζες. «Για αυτό θα δώσετε 9 δισ. ευρώ στις τράπεζες από το ¨μαξιλάρι¨;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το κομπόδεμα του ελληνικού λαού μετατρέπεται σε «κούρεμα» δανείων με σκοπό να ευνοηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υποστήριξε δε ότι η επικείμενη εξαγορά θα επιφέρει υπερσυγκέντρωση στον χώρο των ΜΜΕ και θα καταστήσει ανέκδοτο το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός «θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ομάδων», όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Επ’ αυτού, κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στ. Πέτσα, να ξεκαθαρίσει αν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το μονοπωλιακό καθεστώς που διαμορφώνεται στα μίντια και τη σύγκρουση συμφερόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Kάντε τα κουμάντα σας με τον μπερλουσκονισμό»

Προειδοποιώντας για τα πολιτικά αποτελέσματα που θα έχει για τη δημοκρατία αλλά και για τη συντηρητική παράταξη η ελληνική εκδοχή του «μπερλουσκονισμού», ο Ν. Παππάς υπενθύμισε τι έγινε στην Ιταλία το 1992 και το 1994 όταν πήρε σάρκα και οστά αυτή η επικίνδυνα αντιθεσμική μείξη πολιτικής – μίντια – ποδοσφαίρου. 

Ειδικότερα, ανέφερε πως το 1994, εν αντιθέσει με ό,τι είχε προηγηθεί δύο χρόνια πριν, η Χριστιανοδημοκρατία στην Ιταλία «δεν κατέβηκε λόγω Μπερλουσκόνι». Μάλιστα, υπογράμμισε με νόημα πως στην προκειμένη περίπτωση δεν την πλήρωσε η προοδευτική παράταξη της Ιταλίας, προτρέποντας την κυβέρνηση να «κάνει τα κουμάντα της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter