Παππάς: Η Ν.Δ θα ψήφιζε λιτότητα 4.5 δις αλλά δεν ψηφίζει τα θετικά αντίμετρα

Παππάς: Η Ν.Δ θα ψήφιζε λιτότητα 4.5 δις αλλά δεν ψηφίζει τα θετικά αντίμετρα

Επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Η Νέα Δημοκρατία έλεγε ναι όταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης υπήρχαν απαιτήσεις για 4,5 δις και τώρα δεν ψηφίζει τα θετικά αντίμετρα. Με αυτή την αιχμή άσκησε πολιτική κριτική στις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τοποθετούμενος στην Βουλή. Δήλωσε μάλιστα ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει». Παράλληλα τόνισε ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ είναι «ασύμβατη» με τις θέσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας σε μια περίοδο που εγείρονται ζητήματα στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην Ν.Δ ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «την ίδια στιγμή που μας λένε υπογράψτε όπως – όπως, μας λένε επίσης ότι είναι επώδυνα τα μέτρα». Τόνισε ότι «διανύσαμε μία απόσταση από την απαίτηση για έξτρα λιτότητα στο μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα». «Η Ν.Δ πήγε από το θα ψηφίσουμε τόσα και άλλα τόσα στο δεν ψηφίζουμε τίποτε» είπε χαρακτηριστικά ενώ «θα ψήφιζε τα 4,5 δις». Οπως επισήμανε «δεν έχει πρόβλημα με την λιτότητα αλλά για τα θετικά αντίμετρα».

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωσε πως «όταν τοποθετούνται απέναντί μας να βλέπουν πώς τοποθετείται το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα» τονίζοντας πως «είναι απολύτως ασύμβατη η τακτική και ο τόνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Μάλιστα σημείωσε ότι σήμερα στην Ευρώπη «εγείρονται ζητήματα». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε άρθρο του γερμανού ΥΠΕΞ Ζ.Γκάμπριελ λέγοντας πως συνιστούν «πολύ σοβαρή μετατόπιση» αφού «έγραψε ότι η Γερμανία επωφελείται από την συμμετοχή της στην Ε.Ε. Δεν είναι η χώρα που πληρώνει τους άλλους» ενώ «αυτό ήταν το θεμέλιο για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη. Αυτή η ιδέα δοκιμάζεται και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τοποθετηθούν». Επιπρόσθετα σημείωσε ότι «όποιος λέει ότι η χώρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης πρέπει να απαντάει και στο ερώτημα: Ποια Ευρώπη;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter