Παππάς: Κάποιοι δεν αντέχουν που η χώρα ξεμπλέκει από τα προγράμματα

Παππάς: Κάποιοι δεν αντέχουν που η χώρα ξεμπλέκει από τα προγράμματα

«Ο πρωθυπουργός ως πιο ψύχραιμος από όλους, είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση. Είναι σαφές το τι γίνεται εδώ πέρα, με μια αντιπολίτευση που άγεται και φέρεται από μια ακροδεξιά ομάδα που έχει κατισχύσει και χορεύει στον ρυθμό συγκεκριμένων συμφερόντων» σχολίασε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκακιέρα, μετά και την απομάκρυνση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργο Λαζαρίδη.

Ο κ. Παππάς είπε ότι δεν θεωρεί ότι κομίζεται κάτι καινούργιο στον πολιτικό διάλογο και τη δημοσιογραφία, σημειώνοντας ότι όλοι έχουν δει «τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να μιλάει για χούντα που πέφτει σε δυο μήνες». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι η συγκεκριμένη κυβερνητική πλειοψηφία έχει δει ξανά παρόμοιους μηχανισμούς και όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια γνωρίζουν λίγα από πολιτική. «Και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό και να πω ότι ήδη προκαλεί κύματα συσπείρωσης σε αυτούς που παρακολουθούν αυτή την κυβέρνηση και θέλουν να τα καταφέρει» τόνισε ο Ν. Παππάς.

Μιλώντας για τον κ. Λαζαρίδη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής ο οποίος κατακεραύνωνε την πρόταση της ΝΔ στη συζήτηση της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, τώρα επικαλείται το Μακεδονικό, τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ έλεγαν ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία. Μπορεί όλος ο κόσμος να βγάλει τα συμπεράσματά του, είπε ο υπουργός, καλώντας όλους όσοι διατυπώνουν λόγο στη δημόσια σφαίρα να είναι πιο προσεκτικοί. «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η χώρα ξεμπλέκει από τα προγράμματα και αυτό σε κάποιους δεν αρέσει, δεν το αντέχουν και λειτουργούν με τρόπο προς το συμφέρον τους. Αυτό σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν λειτουργεί» επισήμανε ο Ν. Παππάς.

«Σε κάθε περίπτωση», συνέχισε ο υπουργός, «ο κόσμος δεν πρέπει να χάνει από την ορατότητά του το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Τα θετικά νέα για την οικονομία πυκνώνουν, το πρόγραμμα των ελαφρύνσεων γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο, οι δυνατότητες επιστροφής μερίσματος και ελάφρυνσης φόρων πιο καθαρές και αυτό είναι κάτι που συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα δυσκολεύονται να το αποδεχτούν. Ενδεικτικό είναι ότι αποφεύγουν κάθε συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ζήτησε τη γνώμη του λαού με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι, κάτι το οποίο δεν έκαναν ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε ο κ. Σαμαράς που έφεραν τα μνημόνια. «Είναι τομή στα πολιτικά πράγματα, κάτι που δεν μπορούν να συλλάβουν και υλοποιήσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Η κυβέρνηση αυτή έχει εκλεγεί για να υλοποιήσει τη συμφωνία του 2015, να ασκήσει κοινωνική πολιτική, να πατάξει τη διαφθορά, να ρίξει την ανεργία κάτω από το 20%» ανέφερε.

Σημείωσε ότι υπάρχει μερίδα το κόσμου που δυσανάλογα επιβαρύνθηκε και υπήρξε προσπάθεια από την κυβέρνηση, ακόμα και εντός προγράμματος, να απαλυνθούν οι πληγές που άνοιξε το μνημόνιο, και με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τις συντάξεις των αγροτών κλπ. Ωστόσο, τόνισε ότι τώρα με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα μπορεί η κυβέρνηση να σχεδιάσει κοινωνικές πολιτικές, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. «Έχουμε 700 εκατ. φοροελαφρύνσεις και μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά» υπογράμμισε και αναφορικά με την υπερφορολόγηση πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει και αναμένεται να κάνει εισηγήσεις στον πρωθυπουργό και για τον σχεδιασμό των ελαφρύνσεων και που πρέπει να πάνε.

Για τις περικοπές στις συντάξεις, ο υπουργός είπε ότι όλα τα μέτρα ψηφίζονται και επανεξετάζονται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. «Όταν συμφωνήθηκαν τα μέτρα, τα οποία είχαν προταθεί από το ΔΝΤ, το οποίο τώρα δεν μπαίνει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα, και πριν κερδηθούν τα αντίμετρα, στα οποία η Νέα Δημοκρατία έλεγε “ψηφίστε τα σκέτα”, τώρα μας μιλάει για μνημόνια» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να δούμε μια δημοσιονομική πορεία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάμε σε ένα πακέτο ελαφρύνσεων και όλα τα μέτρα θα μπουν σε μια τέτοια αξιολόγηση». Είπε ότι τα νέα από τον ΕΚΦΑ είναι πάρα πολύ καλά και σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης θα υπάρξει καλύτερη πορεία. «Η Ελλάδα είχε κάνει συγκεκριμένες επιλογές, να διαλύσει τις ΣΣΕ και να ταπεινώσει τον βασικό μισθό. Να μας πουν αυτοί που τα εφάρμοσαν, θεωρούν αυτές τις πολιτικές πετυχημένες;» διερωτήθηκε ο Ν. Παππάς προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει σφιχταγκαλιάσει ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα το οποίο είναι τόσο απάνθρωπο και αντικοινωνικό, που δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς και τον φόβο της χρεοκοπίας, για να πειστεί η κοινωνία να το εφαρμόσει. Η απάντηση η δική μας λοιπόν αλλά και των άλλων είναι ότι τέτοιες πολιτικές δεν είναι πετυχημένες και πρέπει να φτιάξουμε ένα μέτωπο δυνάμεων και να αναιρέσουμε τέτοιου τύπου πολιτικές».

«Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία. Να μη σκέφτεται κανείς τίποτα άλλο. Η Νέα Δημοκρατία για έξι μήνες (σσ: με την πρόταση μομφής) έχει εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά της όπλα. Η πορεία της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί και το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάλι πρώτο κόμμα που θα ρίξει την ανεργία κάτω από το 19%» υπογράμμισε κλείνοντας ο Ν. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter