Παππάς: «Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα οικονομικά μέτρα της ΝΔ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού»

Παππάς: «Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα οικονομικά μέτρα της ΝΔ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού»

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, συνέκρινε το μέγεθος των οικονομικών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατ’ αντιστοιχία του ΑΕΠ, με τις παρεμβάσεις άλλων xωρών της Ε.Ε.

«Οι παρεμβάσεις που έχουν παρουσιαστεί από ελληνικής πλευράς ανέρχονται
στο 3,5% του ΑΕΠ, όταν στη Γερμανία φτάνουν στο 51% του ΑΕΠ, στη
Γαλλία στο 22,9%, στην Ιταλία στο 21,2%, στο Ηνωμένο Βασίλειο στο
17,9%, στη Δανία και στις ΗΠΑ στο 12,2%»,
τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού.

«Αυτό που λείπει από το ελληνικό σχέδιο και το οποίο έχουν εντάξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο σχεδιασμό τους είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων, το οποίο θα πρέπει να υποχρεωθούν νομοθετικά οι τράπεζες να κάνουν διαθέσιμο στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η επιλογή της κυβέρνησης για ένα εγγυοδοτικό ταμείο ενός δισ. ευρώ ή 0,5% είναι εξαιρετικά χαμηλό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής (μετρό Θεσσαλονίκης, Πατρών – Πύργου, Ε65, ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο Καστελλίου), όπως είχαν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «πάγωσαν» με ευθύνη της Ν.Δ., ώστε να δημιουργηθεί απασχόληση, να ενισχυθεί η παραγωγικότητα της Οικονομίας και να εισρεύσουν χρήματα διασφαλισμένα από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ζήτησε ακόμα την ανάκληση της απόφασης για την άρση προστασίας της α’ κατοικίας από την 1η Μαΐου, ενώ σε σχέση με το κουπόνι επιμόρφωσης -αντί βοηθήματος- στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, κάλεσε τον κ. Σταϊκούρα «να στρίψετε το τιμόνι, καθώς εκτός από την ανάγκη επιβίωσης των ανθρώπων αυτών, επιμένετε σε μια προσβλητική για τους ίδιους απόφαση».

«Έχετε ξεκινήσει μία δημόσια συζήτηση για το αν έχουμε χρήματα ή όχι. Ξέρουμε όλοι τι παραδώσαμε. Μας βάζετε σε πειρασμό να σας πούμε ότι έχετε χρήματα για να δώσετε 11 εκατ. ευρώ σε μέσα Ενημέρωσης, τα οποία θα μοιράσει μία ιδιωτική διαφημιστική εταιρεία, ενώ υπήρχε πλαίσιο και για τη δωρεάν προβολή των σποτ, αλλά και για την ενίσχυση των ΜΜΕ, αν θέλετε να μου πείτε ότι προβλέπετε τη στήριξή τους. Στο πλαίσιο στήριξης, όμως, υπήρχαν αυστηρές προδιαγραφές για τη διαφάνεια, την απασχόληση και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που θέλετε να παρακάμψετε, όμως», σημείωσε ο Νίκος Παππάς, για να προσθέσει στη συνέχεια «απαλλάσσεται τα κανάλια και από την καταβολή των 21 εκατ. ευρώ συνολικά για τις άδειες, δίνετε 30 εκατ. ευρώ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ακόμα 11 εκατ. στον Μορέα γιατί είχε -λέτε- χαμηλή κίνηση. Όλα αυτά μας κάνουν 73 εκατ. ευρώ και αποτελούν παράδειγμα ότι για κάποιους έχετε λεφτά».

Ο ίδιος κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση να ξαναδεί τα ζητήματα των απευθείας αναθέσεων που προβλέπονται στις ΠΝΠ, το θέμα των προσλήψεων στην Υγεία που κρίνονται άκρως απαραίτητες, καθώς και τη στήριξη του Τουρισμού, ο οποίος αναμένεται να υποστεί ισχυρές πιέσεις, που θα μπορούσαν να ανασχεθούν -ως ένα βαθμό- από ένα ειδικό πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter