Παππάς: Ο Κελέτσης αποκάλυψε ότι τα κίνητρα της Προανακριτικής ήταν πολιτικά (Video)

Παππάς: Ο Κελέτσης αποκάλυψε ότι τα κίνητρα της Προανακριτικής ήταν πολιτικά (Video)

Την παραδοχή του προέδρου της Προανακριτικής, Σταύρου Κελέτση, πως τα κίνητρα συγκρότησης της Επιτροπής ήταν αμιγώς πολιτικά σχολίασε από το βήμα της Ολομέλειας ο Νίκος Παππάς.

«Μου ήρθε ενημέρωση ότι ο κ. Κελέτσης σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη παραδέχτηκε ότι στην Προανακριτική αποφασίζουν με πολιτικά κίνητρα» είπε ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε δηκτικά: «Σας ευχαριστούμε πολύ! Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Αυτό ακριβώς σας καταλογίσαμε γιατί κατέρρευσε το κατηγορητήριό σας».

Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για αποκάλυψη που βοηθάει και στελέχη της συντηρητικής παράταξης προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. «Δεν ξέρω πώς αξιολογεί ο κ. Κελέτσης τον ρόλο του, καθώς έσβηνε κι έγραφε τα πρακτικά της Επιτροπής κατά το δοκούν» ανέφερε ο κ. Παππάς καυτηριάζοντας τη διπλή αλλοίωση των πρακτικών για την οποία έχει καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής.

Δείτε το βίντεο:

Η παραδοχή Κελέτση

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Στ. Κελέτση στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα, διημείφθησαν τα εξής:

Γ. Πίκουλας: Θεωρώ ότι σε όλες αυτές οι προανακριτκές και εξεταστικές υπερισχύει το πολιτικό κίνητρο από το δικονομικό και το δικαστικό. Δεν θεωρείτε ότι πρέπει η βουλή να μην εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες; Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι σε όλες αυτές τις διαδικασίες που έχουν γίνει τα πορίσματα των κομμάτων έχουν διαφορετική οπτική.

Στ. Κελέτσης: H Βουλή πράγματι είναι πολιτικό όργανο και αποφασίζει πολιτικά. Εδώ βάσει του άρθρου 86 έχουμε μια εξαιρετική αρμοδιότητα της Βουλής, όπου περιπλέκεται, διαπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την νομοθετική, εδώ δεν έχουμε αρμοδιότητα νομοθετική αλλά καθαρά δικαστική. Η προσωπική και πολιτική και νομική μου άποψη είναι ότι θα προτιμούσα πράγματι να αποσυνδεθεί τελείως ακόμα και στην περίπτωση της δίωξης Υπουργών η διαδικασία από την Βουλή. Θεωρώ ότι είναι θέμα της δικαιοσύνης, πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν εκεί, ενδεχομένως σε κάποιο ανώτερο, ανώτατο δικαστικό όργανο, αλλά να μην έρχεται καθόλου από την Βουλή, γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό που είπε ο κ. Πίκουλας και αυτό το οποίο μένει σαν εικόνα στην κοινωνία και στους πολίτες ότι η Βουλή κάνει πολιτική δουλειά άρα διώκει τους αντιπάλους της με πολιτικά κριτήρια. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter