Παππάς: Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για debate με Τσίπρα – Πρώτος στόχος οι εκλογές της Κυριακής (Ηχητικό)

Παππάς: Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για debate με Τσίπρα – Πρώτος στόχος οι εκλογές της Κυριακής (Ηχητικό)

Είμαστε σε μία καινούργια κατάσταση, που έχει πρώτο σταθμό την επόμενη Κυριακή, με τις δύο μάχες που δίνουν ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Ρένα Δούρου αλλά και την χωρίς δεύτερες σκέψεις στήριξη όλων των προοδευτικών ψηφοδελτίων στο δεύτερο γύρο, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Μπροστά στις επικείμενες μάχες, χρειάζεται και ρεαλισμός μαζί με την ενότητα και την αποφασιστικότητα, σημείωσε ο κ. Παππάς, «δεν πετάει κανείς στα σύννεφα, ήταν δυσμενές το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει προβλήματα και όταν έχει προβλήματα, ο πρώτος που θα κατηγορήσει και από τον οποίο θα ζητήσει λογαριασμό είναι η κυβέρνηση … Τώρα όμως περνάμε σε μία καινούργια φάση όπου τα διλήμματα είναι αμείλικτα. Ο κόσμος θα αποφασίσει με ποιο σχέδιο η κοινωνία μας θα κάνει τα βήματά της έξω από τα μνημόνια».

Πλέον, τόνισε ο κ. Παππάς, «είμαστε σε μία καινούργια κατάσταση, που έχει πρώτο σταθμό την επόμενη Κυριακή, με τις δύο μάχες που δίνουν ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Ρένα Δούρου. Εκεί καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να κάνει την προοδευτική επιλογή … και χωρίς δεύτερες σκέψεις, κουβέντες και ερωτηματικά κάνουμε παντού επιλογές στήριξης των προοδευτικών ψηφοδελτίων που έχουν περάσει στο δεύτερο γύρο. Για την δική μας Αριστερά δεν υπάρχουν διλήμματα τέτοιου τύπου, θέλουμε στην Αυτοδιοίκηση όσο το δυνατόν περισσότεροι προοδευτικοί δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες να εκλεγούν».

Υπογράμμισε επίσης ότι στις δημοτικές κυρίως εκλογές η εικόνα «κατατείνει ότι είναι πολύ δύσκολο να μπουν σε “κανάλια” οι ψηφοφόροι, να λάβουν εντολές από τα κόμματα … θα πρέπει εκτός από το αποτέλεσμα των εκλογών να πέσουμε με εμβρίθεια και στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, που έχει πολύ συγκεκριμένο πρόσημο, κατάλληλο για συμπεράσματα».

«Στην Αττική, οι πολίτες έχουν δύο επιλογές. Αυτήν του τεράστιου έργου της Ρένας Δούρου και της συνέχισής του, από την υποδομή μέχρι την κοινωνική πολιτική. Από την άλλη, μία επίφαση και μία δηθενιά που συμπυκνώνεται στο απόλυτο τίποτα, που από κάτω κρύβει όλες τις συντηρητικές επιλογές που έχουν κατά καιρούς γίνει στον τομέα της Αυτοδιοίκησης», είπε ο κ. Παππάς.

Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Παππάς σημείωσε επίσης ότι «πολλά μπορεί να έχουν παίξει τον ρόλο τους, αλλά το κεντρικό είναι ο χαρακτήρας αυτής της κάλπης. Δόθηκε μία μάχη που δεν τελεσφόρησε όσο θα θέλαμε, για να αναδειχθούν τα πραγματικά ζητήματα, προβλήματα και διλήμματα της ζωής, της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικονομίας. Δεν πείστηκαν όλοι ότι είναι τόσο κρίσιμες αυτές οι εκλογές … όλοι έχουμε γνωστούς οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν … Πρέπει να δούμε πώς τα μηνύματά μας για τα διακυβεύματα που αφορούν την ζωή του κόσμου θα βγουν προς τα έξω, θα γίνουν κατανοητά με απλό τρόπο, ο κόσμος να καταλάβει ότι είμαστε ενώπιον μίας εκλογής που θα κρίνει το πώς θα οργανώσουμε την ζωή μας τα επόμενα χρόνια».

Κατά τον ίδιο, η ΝΔ θα επιμείνει σε έναν ακραίο, υπερσυντηρητικό δρόμο (όπως συνεχίζει να στηρίζει τον Μ. Βέμπερ την ώρα που ακόμη και η Μέρκελ τον θεωρεί υπερβολικά αρκαίο), «αλλά είναι πολύ πιθανό να μην το δούμε να εκστομίζεται πριν τις εκλογές. Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να κρυφτεί. Ο κόσμος πρέπει να είναι σε εγρήγορση, να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, να κρίνει προγράμματα, να μην ξεχνά. Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μία προσπάθεια να το παίξει άχρωμος και άοσμος … θα πρέπει να κάνουμε συστηματική προσπάθεια αυτές οι πτυχές του προγράμματος της ΝΔ (επταήμερη εργασία, μη εγγύηση για την 13η σύνταξη, 1 προς 5 στο Δημόσιο κτλ.) να είναι στην καθημερινή συζήτηση. 

Είμαι βέβαιος ότι θα αναδειχθούν στις συζητήσεις που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας με τον Κ. Μητσοτάκη στην τηλεόραση, συζητήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Θα πρέπει και σε όλα τα επίπεδα να προσπαθούμε όλοι να φέρουμε στο κέντρο της συζήτησης. Θα έχουμε π.χ. πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας ή όχι; Θα έχουμε αναδιανεμητικό ασφαλιστικό ή όχι; Θα έχουμε προστασία της εργασίας ή όχι; Αυτά είναι τα κρίσιμα διλήμματα με τα οποία ο κόσμος πρέπει να κάνει και την επιλογή του…».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter