Παππάς: Οι ακροδεξιές ιδέες του Γεωργιάδη είναι στρατηγική επιλογή της ΝΔ

Παππάς: Οι ακροδεξιές ιδέες του Γεωργιάδη είναι στρατηγική επιλογή της ΝΔ

Μία παρατήρηση που μένει να απαντηθεί από τον Άδωνη Γεωργιάδη παρέθεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Hellas Sat. «Δεν τον έχω ακούσει να πει τι από αυτά που πίστευε και υπηρετούσε από την εποχή που ήταν στο ΛΑΟΣ, άφησε στην είσοδο της ΝΔ όταν μπήκε μέσα…» είπε ο Νίκος Παππάς για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Απαντώντας στις «τσιρίδες» -όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε- του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον Άδωνη Γεωργιάδη πως έχει ανάγει σε καθεστώς την καθύβριση των πολιτικών του αντιπάλων από το βήμα της Βουλής. «Έχει γίνει στρατηγική επιλογή να ακολουθείτε όχι τον ίδιο, αλλά τις αποκρουστικές ιδέες που κουβαλάει μαζί του από τον καιρό που θήτευε στην ακροδεξιά. Δεν τον έχω ακούσει να πει τι από αυτά που πίστευε και υπηρετούσε από την εποχή που ήταν στο ΛΑΟΣ άφησε στην είσοδο της ΝΔ όταν μπήκε μέσα. Αντίθετα βλέπουμε τη ΝΔ να διαποτίζεται μέρα με τη μέρα με αυτές τις αποκρουστικές ιδέες» τόνισε ο υπουργός.

Διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Ως προς το ζήτημα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και του ζητήματος που εγείρει μερίδα της αντιπολίτευσης για κατάθεση δηλώσεων πόθεν έσχες από τους υποψήφιους υπερθεματιστές, ο κ. Παππάς υποστήριξε: «Δυστυχώς τα επιχειρήματα που ακούσαμε στη διαβούλευση με τις ιδιοκτησίες των καναλιών, τα ακούμε και εδώ ως επιχειρήματα πολιτικών δυνάμεων. Ο Ροδόλφος Μορώνης έγραψε στο Facebook ότι αν προβλεπόταν ρητώς η κατάθεση εκ των προτέρων των πόθεν έσχες των υποψηφίων, οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα προσέφευγαν στο ΣτΕ. Τώρα που δεν προβλέπεται διαβάζω ότι ετοιμάζονται να προσφύγουν γιατί δεν προβλέπεται. Έχουμε μια προσφυγή για οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Σχετικά με τις προϋποθέσεις για συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό, ξεκαθάρισε πως υπάρχει υποχρέωση εγγυητικής επιστολής ύψους 3,5 εκ. ευρώ που είναι το τίμημα για τον πρώτο χρόνο αλλά και κεφάλαιο 8 εκ. ευρώ για τη συγκρότηση της εταιρείας που θα συμμετέχει, του οποίου την προέλευση πρέπει να αποδείξουν οι υποψήφιοι ότι δεν προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες. «Ποιος άλλος διαγωνισμός στο Δημόσιο έχει έλεγχο πόθεν έσχες για την τιμή την τελική; Ποτέ και πουθενά…» συμπέρανε.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Με διευρυμένη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Hellas Sat. ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι υπερψήφισαν, με το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή να καταψηφίζει, ενώ «παρών» δήλωσαν Νέα Δημοκρατία και Ένωση Κεντρώων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter