Παππάς: «Περνάμε στο ρυθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο» – Τι θα γίνει με την έβδομη άδεια

Παππάς: «Περνάμε στο ρυθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο» – Τι θα γίνει με την έβδομη άδεια

Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο παρουσιάστηκε ο Νίκος Παππάς λίγη ώρα μετά την εκπνοή υποβολής υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες. «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις η τηλεοπτική αγορά να ξεκινήσει να κάνει όλα τα απαιτούμενα βήματα για το μέλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων από το περιστύλιο της Βουλής.

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές» είπε εισαγωγικά ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, προσθέτοντας πως το ΕΣΡ έχει εφαρμόσει μία διαδικασία άρτια, συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

«Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση» συμπέρανε.

Κατά τον υπουργό, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις η τηλεοπτική αγορά να ξεκινήσει να κάνει όλα τα απαιτούμενα βήματα για το μέλλον τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. «Νομίζω ότι αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά» κατέληξε.

Η «επιχειρηματική απόφαση» για το Mega και η ορφανή άδεια

Στο περιθώριο των δηλώσεων στις κάμερες, ο Νίκος Παππάς σχολίασε πως εφόσον υπάρχουν έξι αντί για επτά υποψήφιοι «πάει περίπατο» η κριτική που έγινε το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με τον αριθμό των αδειών.

«Έρχονται εν τέλει έξι φάκελοι. Είχε κανείς το capacity να καταθέσει πρόταση και δεν κατέθεσε;» διερωτήθηκε και αποκάλεσε «επιχειρηματική απόφαση» το κλείσιμο του Mega. Ως προς την έβδομη άδεια για την οποία δεν προέκυψε επιχειρηματικό ενδιαφέρον, την χαρακτήρισε «ορφανή» και πρόσθεσε πως θα γίνει προκήρυξη αφού τελεσφορήσει η τρέχουσα διαδικασία, ενώ αν προκύψουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, τότε η άδεια θα δημοπρατηθεί. «Πολλές προϋποθέσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό έγιναν προϋποθέσεις απόδοσης άδειας» τόνισε, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο να προκύψει το οποιοδήποτε εμπόδιο. Επίσης, προέβλεψε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να ελεγχθούν οι φάκελοι των υποψηφίων.

Αναφορικά με την αδειοδότηση των ραδιοφώνων, διευκρίνισε πως θα υπάρχουν άδειες εθνικής εμβέλειας και περιφερειακής. Επ’ αυτού, προανήγγειλε ότι θα προκύψουν 60 – 70 ραδιόφωνα ανά περιφέρεια και το τίμημα θα είναι συμβολικό. Υποστήριξε δε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν 12.500 ραδιόφωνα, ενώ στην Ελλάδα 1.000, σχολιάζοντας πως «είτε εδώ κάτι κάνουμε πολύ καλά, είτε τα έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter