Παππάς: Πρόταση για κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό και κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές (Video)

Παππάς: Πρόταση για κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό και κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές (Video)

Την άποψη που εξέφρασε στο Documento, πως θα πρέπει να πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική συζήτηση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα της Γαλλίας, ώστε να κατέβουν στις εθνικές εκλογές με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό και κοινό ψηφοδέλτιο, εξέφρασε ο τομεάρχης Οικονομικών και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στο OPEN.

«Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μιλά για διάλυση κομμάτων αλλά για ένωση.

«Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου» είπε και σημείωσε πως «τελικός κριτής» όλων των εξελίξεων «πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής Αριστεράς».

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νέα Αριστερά (για την οποία επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί «κλεμμένων εδρών»).

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Παππάς από το 5:20 και μετά:

Διαβάστε επίσης: Διάλογος Documento για την κεντροαριστερά – Παππάς: Εκλογική συμμαχία όπως στη Γαλλία

«Εκλογική συμμαχία όπως στη Γαλλία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ως συγκροτημένα κόμματα, οφείλουν να ανοίξουν παράθυρο συνεργασίας εντός του κοινοβουλίου αλλά και στο πλαίσιο φορέων, να ξεκινήσουν διαδικασίες διαλόγου εντός του προοδευτικού χώρου, έχοντας ως αφετηρία βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις. Με ορίζοντα και στόχο, βεβαίως, μία εκλογική συμπόρευση. Πλέον, το πολιτικό παιχνίδι έχει ανοίξει» είχε ανέφερε ο Νίκος Παππάς στο Documento της Κυριακής και συμπλήρωσε:

«Οι διαδικασίες δεν πρέπει να χρονοτριβήσουν. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη, με αυτή την εκλογική καθίζηση, να έχει έναν αδιατάρακτο κυβερνητικό βίο τριών ετών μπροστά του, μια περίοδο κατά την οποία θα είναι πάρα πολύ επιθετικός απέναντι στην κοινωνία.

Με την προοδευτική συμπόρευση, δεν διεκδικούμε κάποια πανευρωπαϊκή πρωτιά. Ήδη στη Γαλλία, αμέσως μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρόεδρο Μακρόν, οι σοσιαλιστές, οι κομμουνιστές, οι πράσινοι, το κόμμα του Μελανσόν συμφώνησαν να συγκροτήσουν κοινά ψηφοδέλτια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυναμική της ακροδεξιάς Λεπέν και να ηττηθεί ο πρόεδρος Μακρόν.

Ο δρόμος άνοιξε. Εκλογική συμμαχία όπως στη Γαλλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ζήσει τον γαλλικό εφιάλτη επί ελληνικού εδάφους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter