Παππάς: «Σατανική σύμπτωση» η σχέση του Τζον Σφακιανάκη με τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Παππάς: «Σατανική σύμπτωση» η σχέση του Τζον Σφακιανάκη με τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Στον Τζον Σφακιανάκη, τον άνθρωπο που κατονόμασε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ως τον πραγματικό μεσάζοντα στην υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, και τις σχέσεις του με τη Μαρέβα Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ερχόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, με ένα πρόσωπο που έταξε σε κάποιους ότι μπορούν αυτή τη συμφωνία να την κλείσουν με λιγότερα χρήματα στην Ελλάδα και ω του θαύματος βλέπουμε να έχει επιχειρηματική σύνδεση με τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη. ‘Αρα οι κύριοι της αντιπολίτευσης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Εδώ αναδεικνύεται ένα μεγάλο κενό και μια πολύ σατανική σύμπτωση» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο 247.

Πρόσθεσε ότι για «κακή τύχη» του κ. Μητσοτάκη, και το υπουργείο Αμύνης και το υπουργείο Εξωτερικών κινήθηκαν όπως έπρεπε και η συζήτηση δεν κατέληξε ούτε καν σε πρόταση μομφής ενάντια στον υπουργό Αμύνης, ούτε καν στην κατάθεση ενός απλού εγγράφου εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ έχει ανάγκη να εφευρίσκει ζητήματα για να αντιπολιτεύεται και αυτό το έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός» συνέχισε ο Ν. Παππάς, γιατί, όπως είπε, η μεγάλη εικόνα είναι ότι η οικονομία και η χώρα ομαλοποιείται.

«Αν δεν είχε στηθεί όλο αυτό, τώρα θα συζητάγαμε για το κοινωνικό μέρισμα» σημείωσε ο Ν. Παππάς και διερωτήθηκε: «Τελικά πότε έκανε καλά η ΝΔ; πέρυσι που δεν το ψήφισε ή φέτος;» .

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί μιντιακών κέντρων που στηρίζουν τη ΝΔ, είπε ότι είναι γνωστό ότι τα συγκροτήματα των κ.κ. Μαρινάκη και Αλαφούζου έχουν τα γνωστά τους συμφέροντα, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο, πολιτικοί ηγέτες να διαμορφώνουν την καθημερινή τους πολιτική με βάση τις προτεραιότητες εκδοτικών συγκροτημάτων.

Η περίοδος της παραπομπής Παπανδρέου είναι μία κομβική περίοδος για τα ΜΜΕ, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, και αυτή η τάση της ασυδοσίας των επιχειρηματικών συμφερόντων γιγαντώθηκε την περίοδο Σημίτη και την περίοδο των δύο πρώτων μνημονίων, αλλά τώρα αυτή η τάση αντιστρέφεται από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και θεσμών. Ποιος θα προσαρμόζεται σε ποιον; Η πολιτεία στους επιχειρηματίες; υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Σχολιάζοντας τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημείωσε ότι τα ιστορικά διλήμματα και τα διλήμματα πολιτικής θα φέρουν και τη ΔΣ ενώπιον πολύ σοβαρών επιλογών. Την επιλογή συγκόλλησης με την ακραία δεξιά τη χρησιμοποίησε και τώρα πρέπει να αξιολογήσει την πορεία της, συμπλήρωσε.

Για τα λεγόμενα Paradise Papers τόνισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter