Παππάς: Στην περίπτωση της ΕΡΤ έχουμε το δεύτερο ημίχρονο της μάχης κατά της διαπλοκής

Παππάς: Στην περίπτωση της ΕΡΤ έχουμε το δεύτερο ημίχρονο της μάχης κατά της διαπλοκής

«Κάποια κέντρα ενοχλούνται που στην περίπτωση της ΕΡΤ έχουμε το δεύτερο ημίχρονο της μάχης κατά της διαπλοκής», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 984».

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις στην ΕΡΤ καθώς «έχει μπει σε προεκλογική στρατηγική του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου, ο οποίος θέλει να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση».

«Μερικά πράγματα μιλούν από μόνα τους», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι «ενοχλεί πολλούς» το γεγονός ότι «χθες παρακολούθησαν τη δημόσια τηλεόραση πάνω από 1 εκατ. τηλεθεατές με τον συμβατικό τρόπο και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακά».

Επισήμανε ακόμα ότι η Πολιτεία μετά τη ρύθμιση της ιδιωτικής τηλεόρασης, οφείλει να αναδείξει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ώστε να γίνει πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού τοπίου.

Εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες η κυβέρνηση να συνεχίσει με όρους κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έως το τέλος της τετραετίας» ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στα θέματα του χαρτοφυλακίου του, τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις δημοσκοπήσεις θα έχει ψηφιστεί έως τον Μάιο, τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθεί ο ανάδοχος για την εφαρμογή του συστήματος barcode στις εφημερίδες ώστε σύντομα να ξεκινήσει το έργο, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται και ο ανάδοχος για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, που θα εξοικονομήσει -όπως είπε- 400 εκατ. ευρώ ετησίως και θα πατάξει τη μικροδιαφθορά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter