Παππάς: Στοχοποιείτε τον Βαξεβάνη επειδή το κατηγορητήριο γκρεμίστηκε – Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες

Παππάς: Στοχοποιείτε τον Βαξεβάνη επειδή το κατηγορητήριο γκρεμίστηκε – Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες

Τις καχυποψίες που γεννά η απόφαση της ΝΔ να στοχοποιήσει το Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη μέσω του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής επισήμανε ο Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής, συνδυάζοντας τη ρεβανσιστική πρακτική της συμπολίτευσης με την απάλειψη του κακουργήματος της δωροληψίας εναντίον του και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το πόθεν έσχες – σουρωτήρι του πρωθυπουργού και της συζύγου του.

Ο ερευνώμενος πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αρχικά ότι το «κατηγορητήριο γκρεμίστηκε», αφού ανακλήθηκε η κατηγορία της δωροληψίας. «Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ένα ποντικό» σχολίασε δηκτικά με φόντο τις μάταιες προσπάθειες της ΝΔ να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες εναντίον του. Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε αποκαρδιωτικό για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης η κατάληξη για φορολογικό έλεγχο στις εκδοτικές εταιρείες του Κώστα Βαξεβάνη.

«Προσέξτε ποια είναι η εικόνα: έχετε στήσει μία προανακριτική επιτροπή, έχετε συμβάλλει να εκτοξευτούν τόνοι λάσπης, καταρρέει το κατηγορητήριο και καταλήγετε στον φορολογικό έλεγχο των εκδοτικών εταιριών του Κ. Βαξεβάνη» είπε και υπογράμμισε ότι ο έλεγχος δεν θα αφορά τις εταιρίες που είναι αναφερόμενες στην υπόθεση, δηλαδή, τις εταιρίες ιδιοκτησίας του κ. Καλογρίτσα, αλλά την εταιρία του σημερινού εκδότη του Documento.

«Δεν συμβάλλει στη σοβαρότητα της συζήτησης» συμπέρανε, υποστηρίζοντας ότι η στοχοποίηση του Κ. Βαξεβάνη αυξάνει κατακόρυφα τις καχυποψίες με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Documento για τις διάτρητες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Γνωρίζετε ότι η νομοθεσία απαγορεύει σε όλους όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα την κατοχή μετοχών σε εταιρείες της αλλοδαπής» ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε με νόημα: «Εύχομαι πραγματικά οι εξηγήσεις που καλείται να δώσει ο κ. Μητσοτάκης να είναι επαρκής».

Κατά τον τομεάρχη Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, το να μη δίνει καθόλου εξηγήσεις ο πρωθυπουργός γεννά ερωτηματικά. «Πόσο μάλλον όταν στοχοποιείται ένας εκδότης δημοσιογράφος εκ των υστέρων ενώ έχετε αρνηθεί να τον καλέσετε ως μάρτυρα. Βέβαια, η πρακτική του να μη καλείτε μάρτυρες σας είναι γνώριμη. Το κάνατε και στην υπόθεση Novartis. Στην υπόθεση ενός παγκόσμιου σκανδάλου όπου η ίδια η Νοβάρτις έχει παραδεχτεί ότι χρημάτιζε αξιωματούχους και εσείς στοχοποιήσατε τον Μίμη Παπαγγελόπουλο. Μια υπόθεση η οποία παντού είναι σκάνδαλο και εδώ είναι σκευωρία» ανέφερε.

Αποδόμηση και της προσχηματικής κατηγορίας

Ως προς το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ο κ. Παππάς παρέθεσε τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που καταρρίπτουν και αυτήν την κατηγορία. Yπενθύμισε τις καταθέσεις του μοναδικού διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Χούρι – Καλογρίτσα, του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Attica Bank Αθ. Τσάδαρη που αποσαφήνισε ότι ουδέποτε ασκήθηκαν πιέσεις υπέρ του εργολάβου στην τράπεζα και του Δήμου Βερύκιου ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής ότι η συνάντηση Κοντομηνά – Καλογρίτσα έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου. Κατέστησε σαφές δε ότι η αντιδικία ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της Τοξότης και των μεγαλοκατασκευαστών με καταγωγή από τον Λίβανο δεν είναι τίποτα άλλο από μία ιδιωτική υπόθεση για την οποία υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ των ιδιοκτητών της CCC. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο νόμος που δρομολόγησε τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και ανάγκασε για πρώτη φορά τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στην τσέπη βασίζεται σε πολλά του σημεία στον νόμου Ρουσόπουλου, ο οποίος έμεινε στα χαρτιά, ενώ επανέφερε στη μνήμη των βουλευτών της ΝΔ το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό που ωφέλησε την κοινοπραξία των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, Digea.

Διαβάστε επίσης: Παππάς για Προανακριτική: «Η ΝΔ κατεδαφίζει το κατηγορητήριο που έστησε – Είναι μέρα δικαίωσης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter