Παππάς: Υλοποιούμε τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία

Παππάς: Υλοποιούμε τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία

Για το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA Plan), καθώς και τις λεπτομέρειες των δράσεων «Superfast Broadband» και «Rural Extension», συζήτησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τη νέα Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, σε συνάντησή τους, σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε, επίσης, στην παρουσίαση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021. Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς η δράση του SYZEFXIS ΙΙ, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού σχεδίου ICT (με συνολικό προϋπολογισμό 621 εκατ. ευρώ), το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του δημοσίου τομέα.

Για τα παραπάνω έργα ο κ. Παππάς ανέφερε: «Θα αποτελέσουν το έναυσμα για την αύξηση τόσο της διαθεσιμότητας, όσο και της ζήτησης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υπερ-υψηλής ταχύτητας. Έχει, ήδη, ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάπτυξη της πλέον σύγχρονης τεχνολογικά υποδομής που χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να υλοποιηθεί η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία, να διαμορφωθεί ένα νέο ανταγωνιστικό αναπτυξιακό πρότυπο και να φέρουμε το αύριο, σήμερα, για όλους τους Έλληνες».

Τέλος, η ελληνική πλευρά εξέφρασε, την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) φιλοξενείται στην Ελλάδα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ενδυνάμωσης του θεσμού, έτσι ώστε να αντεπεξέρχεται με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο σε θέματα κυβερνοασφάλειας, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και αντιμετώπισης.

Τον Έλληνα υπουργό συνόδευσε ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter