Παρα-αστυνομική οργάνωση απειλεί ευθέως πολίτες – «Όλη η Ελλάδα θα δει online το τέλος σας»

Παρα-αστυνομική οργάνωση απειλεί ευθέως πολίτες – «Όλη η Ελλάδα θα δει online το τέλος σας»

Μετά την ΠΟΑΣΥ που πρόσφατα επιχείρησε να χαράξει αυτόνομη πολιτική με το… όνειρο θερινής νυκτός για ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων, μία παρα-αστυνομική ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης», έρχεται αυτή τη φορά να απειλήσει ευθέως πολίτες με «πόλεμο».

Έχοντας εμφανιστεί και στο παρελθόν με επιστολές σε ΜΜΕ, η «Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης» αυτοπαρουσιάζεται ως μια ομάδα που «δεν αποτελείται από εν ενεργεία αστυνομικούς» αλλά «συνεργάζεται με αστυνομικούς σχεδόν από όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις». «Νομικοί και καθηγητές μας παρέχουν ανιδιοτελώς τις απόψεις τους και τις γνώσεις τους. Ο μοναδικός μας σκοπός είναι να υποβοηθήσουμε τα σώματα ασφαλείας και την δικαιοσύνη να επιτελέσουν ανεπηρέαστοι τα καθήκοντά τους προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας», αναφερόταν σε επιστολή του 2016 στην οποία «συστηνόταν» η παρα-αστυνομική ομάδα.

Η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης» αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο την περιοχή των Εξαρχείων, εισηγούμενη τη σύσταση νέας κατασταλτικής ομάδας και κάνοντας λόγο για «πραγματικό πόλεμο» ενάντια στους αναρχικούς -ενάντια σε πολίτες δηλαδή, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων- ο οποίος μάλιστα θα μεταδοθεί… online.

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο policenet.gr η «Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης» αναφέρει μεταξύ άλλων (διατηρείται η σύνταξη και η ορθογραφία του πρωτότυπου): «Τώρα που όλοι πλέον είναι εναντίων σας, θεσμοί , οργανώσεις, κάτοικοι της περιοχής, πολιτικό σύστημα, προσωπικότητες …. ετοιμαστείτε για πραγματικό πόλεμο.

Σας έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα αλλά εσείς βρίσκετε θάρρος στην συλλογικότητά σας, προστασία στους αχυράνθρωπους που σας χρησιμοποιούν, έμπνευση από το Indymedia Athens … του γνωστού σε εμάς ¨καθηγητή ¨ και διασκέδαση στην νομιζόμενη οριοθέτηση του χώρου σας, με μολότοφ και άλλα ¨παιχνίδια¨

Σας δώσαμε τον χώρο σας , σας δώσαμε τον χρόνο σας αλλά εσείς αποδειχτήκατε … «ποντίκια και κατσαρίδες» . Ανίκανοι να ενσωματώσετε ομοιόμορφα την δική σας κουλτούρα στην κοινωνία που σας εξέθρεψε.

Η Αναρχία ανεγκέφαλοι , μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα στη δημοκρατία , λειτουργώντας ως ¨βαλβίδα αποσυμπίεσης ¨ σε πολλά επίπεδα . Με άλλα λόγια , ο ρόλος σας πλέον είναι άχρηστος όπως τον παραμορφώσατε.»

Απειλούν δε ότι «τώρα , όλη η Ελλάδα θα δει online το τέλος σας».

Στη συνέχεια η παρα-αστυνομική οργάνωση επιδιώκει να χαράξει πολιτική:

«H ειδική αυτή υπηρεσία στα πρότυπα των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΤΑΕ), που φτιάχτηκαν για να χτυπηθεί η ιδιόμορφη και βαριά εγκληματικότητα στο νησί, «καθάρισε » ΚΑΙ το Μενίδι σε 76 ημέρες .

Ως γνωστό , ελέχθησαν 9.951 οχήματα, 32 καταστήματα, 19.097 άτομα (16.682 Έλληνες και 2.415 αλλοδαποί). Έγιναν 6.122 προσαγωγές (5.494 Έλληνες και 628 αλλοδαποί) και 816 συλλήψεις (665 Έλληνες και 151 αλλοδαποί).

Σειρά έχουν τα Εξάρχεια …. Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ

Τα Τμήματα αυτά που θα λειτουργούν ως δύναμη κρούσης και όχι ως τακτική αστυνόμευση και που είναι άριστα εκπαιδευμένοι στην νόμιμη χρήση των όπλων, δεν θα ασχολιούνται με προανάκριση, παρά μονάχα με έλεγχους, συλλήψεις και προσαγωγές.

Έδρα τους προτείνουμε στο Α.Τ και Τ.Α Ομονοίας ( στις επόμενες κρίσεις θα έχουμε Αστυνομικό Διευθυντή εκεί ) θα είναι εφεξής η αιχμή του δόρατος, για την Αστυνομία στην Αττική σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές και θα έχουν τν αμέριστη συμπαράστασή μας.

Προσοχή όμως, όταν ¨κλείσουν τον κύκλο τους ¨ πρέπει να αποσύρονται έως ώσπου ξανα χρειαστούν !!».

Εκτός από τις απειλές βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και το… «κοινωνικό πρόσημο» της δράσης των επίδοξων «καουμπόηδων» της ΕΛΑΣ:

«Οι “λύκοι” του real estate που μπήκαν στην Αθήνα να «κατασπαράξουν » τους οικονομικά αδύναμους, αγοράζοντας τα πάντα για κομμάτι ψωμί ( αφού πρώτα υποβαθμίσουν ολόκληρες περιοχές ) …. ¨θα την πατήσουν¨ στα Εξάρχεια

Γιατί έχουμε τόσο ενδιαφέρον για την περιοχή αυτή;;

Γιατί απλά, είναι το αγαπημένο μας μέρος για καφεδάκι , ειδικά τα πρωινά του Σαββάτου.»

Τέλος, σε μία άνευ προηγουμένου θρασεία απεύθυνση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η «Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης» καλεί να υλοποιηθούν τα… πολεμοχαρή σχέδιά της γιατί «η ατολμία θα προκαλεί από εδώ και πέρα, μεγαλύτερη αιμορραγία ψήφων!!!».

Στην ανάρτηση δεν παρέχεται κανένα άλλο στοιχείο για τη προέλευση και τα μέλη της ομάδας παρά μόνο μια διεύθυνση email.

Σε κάθε περίπτωση ερωτήματα προκαλεί το εάν και κατά πόσο η εν λόγω ομάδα λειτουργεί παράλληλα ή και συμπληρωματικά προς την ΕΛΑΣ, ζήτημα που παίρνει άλλες διαστάσεις υπό το πρίσμα των καταγγελιών για ρατσιστικές πρακτικές και άσκηση ακραίας βίας εκ μέρους αστυνομικών αλλά και της χρόνιας συζήτησης για την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στο εσωτερικό της αστυνομίας.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter