Παρά τις διαρροές Μαξίμου ο Τασούλας δεν παίρνει πίσω τον διορισμό Ζαρούλια αλλά «παγώνει» την ανάληψη καθηκόντων

Παρά τις διαρροές Μαξίμου ο Τασούλας δεν παίρνει πίσω τον διορισμό Ζαρούλια αλλά «παγώνει» την ανάληψη καθηκόντων

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να διέρρεε ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια -πέντε μέρες πριν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών- θα ανακληθεί πάραυτα, ο πρόεδρος της Βουλής, όμως, απλά πάγωσε την έκδοση πράξης ανάληψης καθηκόντων.

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το προεδρείο της Βουλής. Μετά το σάλο που προκλήθηκε στα social media και τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση της κατηγορούμενης συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι ο διορισμός είναι θέμα χρόνου να παρθεί πίσω. Πάρα ταύτα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας –ο οποίος χαρακτήρισε «απόλυτο δικαίωμα» του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος το διορισμό της συζύγου του- επέλεξε απλά να «παγώσει» την πράξη ανάληψης καθηκόντων για την Ελ. Ζαρούλια.

Δείτε επίσης: Προκλητική απόφαση Τασούλα: Διορισμός της κατηγορούμενης Ζαρούλια στη Βουλή πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Μάλιστα, πετά το μπαλάκι της ευθύνης στην αξιωματική αντιπολίτευση για την τοποθέτηση Ζαρούλια, ισχυριζόμενος ότι ο διορισμός συντελέστηκε επί τη βάσει της τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής που συντελέστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, ο πρόεδρος της Βουλής παραβλέπει ότι επί θητείας του έχουν συντελεστεί τροποποιήσεις του Κανονισμού, με την τελευταία να υπερψηφίζεται -μόλις- χθες! Γιατί λοιπόν ο πρόεδρος της Βουλής δεν άλλαξε τα επίμαχα άρθρα του Κανονισμού ενώ γνώριζε για το αίτημα τον διορισμό της Ελ. Ζαρούλια; Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχτηκε σε δημοσιογράφους ότι από τα τέλη Αυγούστου ο Ν. Μιχαλολιάκος τον είχε πάρει τηλέφωνο και τον παρακαλούσε για την τοποθέτηση της συζύγου του.

Η ανακοίνωση Τασούλα

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Για τα μνημόνια με την Β. Μακεδονία παράταση και για την Ζαρούλια επίσπευση

Αξίζει να σημειωθεί ότι αδιευκρίνιστο παραμένει γιατί ο Κ. Τασούλας επέλεξε πέντε μέρες πριν την ανακοίνωση του δικαστηρίου για την δίκη της Χρυσής Αυγής να προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση που μόνο αρνητικό συμβολισμό παράγει. Πέραν του χρονισμού, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής επέδειξε διαχειριστική μαεστρία με την μετάθεση της κύρωσης των μνημονίων κατανόησης με τη Βόρεια Μακεδονία υπό το βάρος της πολιτικής πίεσης, ενώ για την περίπτωση της κατηγορούμενης Ελ. Ζαρούλια προτίμησε να την διορίσει άμεσα.

Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής. Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγνώμη. Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter