Παρά τις παραβάσεις, ξανανοίγει το Principote στη Μύκονο

Παρά τις παραβάσεις, ξανανοίγει το Principote στη Μύκονο

Μετά τις εκλογές, η ανομία της Μυκόνου, που θα πάτασε η κυβέρνηση, φαίνεται ότι παίρνει… άφεση. Ετσι μέσα από μια περίεργη ερμηνεία του νόμου το Principote στον Πάνορμο της Μυκόνου, μπορεί να επαναλειτουργήσει αν και σημαντικό μέρος των παράνομων κατασκευών του παραμένει στη θέση του.

Η επαναλειτουργία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του kathimerini.gr δρομολογείται μέσα από ένα πρωτοφανές τρικ: η επιχείρηση θα λειτουργήσει… μόνο στα δύο οικόπεδα που έχει «καθαρίσει» από παράνομες κατασκευές, ενώ οι υπόλοιπες παράνομες κατασκευές της στα διπλανά παραμένουν στη θέση τους.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε προχθές και φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη. Οπως προκύπτει, μετά την κατεδάφιση μέρους των πολεοδομικών παρανομιών από την ίδια την επιχείρηση (υπενθυμίζεται ότι προ μηνός εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα να προσπαθούν… να θάψουν κάποιες από αυτές κάτω από παχιά στρώματα άμμου), ζητήθηκε έλεγχος από ελεγκτή δόμησης.

Το πόρισμα του ιδιώτη ελεγκτή δόμησης παραδόθηκε στις 5 Ιουλίου στο υπουργείο και την ίδια ημέρα ο γενικός γραμματέας το διαβίβασε στον Δήμο Μυκόνου (και στις Αρχές του νησιού), ζητώντας ουσιαστικά να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση σε δύο από τα οικόπεδα που καταλαμβάνει, επειδή σε αυτά δεν υπάρχουν πολεοδομικές παρανομίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης ζητάει από τον δήμο «τυχόν ενέργειές σας αναφορικά με την άρση της κύρωσης της αναστολής της άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων εντός των [αναφέρονται οι κωδικοί αριθμοί του κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) για δύο οικόπεδα] στην περιοχή Πάνορμος της νήσου Μυκόνου». Μάλιστα διευκρινίζεται ότι πρέπει να λειτουργήσουν μόνο μέσα σε αυτά και όχι στα γειτονικά, στα οποία οι παρανομίες που ανέγειρε η ίδια επιχείρηση… παραμένουν.

Ακόμα κι αν όλα είναι ακριβώς όπως περιγράφονται (δηλαδή το Principote αποτελούνταν όντως από διαφορετικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν σε διαφορετικά διπλανά οικόπεδα χωρίς να έχουν φορολογική σχέση η μία με την άλλη), πρόκειται για μια αδιανόητη μεθόδευση, καθώς όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν κάτω από το ίδιο όνομα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες Πάνορμος και Apollon ανήκουν και οι δύο κατά 99% στην ίδια εταιρεία με έδρα τις Σεϋχέλλες και έχουν διαφορετικό διαχειριστή, ενώ η Principote σε έτερη offshore με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ», «Μύκονος: Εχτιζαν πολύ, γκρέμιζαν λίγο, ξαναέχτιζαν», 10.4.2023), το Principote λειτουργούσε έως το 2017 άλλη εταιρεία, η οποία έκλεισε μετά την επιβολή προστίμων για να υποκατασταθεί από την Πάνορμος Τουριστική ΙΚΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter