Παραδεκτή η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παραδεκτή η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παραδεκτή έκανε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την προσφυγή της 24χρονης Γεωργίας Μπίκας, η οποία, όπως κατάγγειλε, έπεσε θύμα βιασμού την περσινή Πρωτοχρονιά σε πάρτι που έγινε σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισηγείται είτε τη δυνατότητα φιλικού διακανονισμού, είτε την εκδίκαση ενώπιον ακροατηρίου.

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα υπήρχαν σήμερα, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με μία πρώτη του απόφαση, έκανε παραδεκτή την προσφυγή της 24χρονης. Με βάση αυτήν τη δικαστική εξέλιξη, το Δικαστήριο αποδέχεται πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της Γεωργίας Μπίκα, όσον αφορά στην τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου η 24χρονη είχε καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο συνοδεύεται από περίπου 30 αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα λάθη και τις παραλείψεις, που σύμφωνα με την ίδια, έγιναν από συγκεκριμένα κρατικά όργανα που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή της.

Με αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή αποδέχεται πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών αρχών στην Ελλάδα, όσον αφορά στην υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με τη συγκεκριμένη απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης. Σε περίπτωση απόρριψης του «φιλικού διακανονισμού» από την Γεωργία Μπίκα, η υπόθεση θα εισέλθει στην δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου. Ηδη η Γεωργία Μπίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε κάθε σκέψη για φιλικό διακανονισμό και αποδοχή αποζημιώσεως αφού αυτό που επιθυμεί είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Πηγή: koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter