Παραδικαστικό: Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο κατά της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου

Παραδικαστικό: Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο κατά της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την υπόθεση του αποκαλούμενο και ως παραδικαστικού κυκλώματος που απασχολεί πάνω από 10 χρόνια την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστοτέλης Χριστόπουλος, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου που έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους Πετρο Μαντούβαλο, τον πρώην δικαστή Γιώργο Ευσταθιου, τον Ιακωβο Γιοσάκη και τον Σταύρο Γεωργιτσογιαννακο.

Όπως μετέδωσε το dikastikoreportaz.gr ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ως μη «ειδική και εμπεριστατωμένη» την εφετειακή απόφαση κρίνοντας ότι σε δεύτερο βαθμό η δικαιοσύνη αγνόησε στοιχεία. Η δίκη είχε ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου του 2023 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με όλους τους κατηγορούμενους να αθωώνονται!

Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος και ο Δικαστής Γιώργος Ευσταθίου είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και ο ιερέας Ιάκωβος Γιοσάκης σε 12 έτη, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Δείτε επίσης:

Παραδικαστικό κύκλωμα: Κάθειρξη 13 ετών σε δεύτερο βαθμό στην Αντωνία Ηλία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Καμπανάκι» Πολάκη: Εχουν αμολήσει λυτούς και δεμένους στο «παραδικαστικό παρακράτος» για να απαλλάξουν τον Λοβέρδο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter