Παραδόθηκε στον ΠτΒ το πόρισμα της Εξεταστικής - Διαβιβάζεται απευθείας στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να διαβιβαστεί το πόρισμα της Εξεταστικής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία, το οποίο παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ΠτΒ από τον Αντ. Μπαλωμενάκη.

Το πόρισμα αριθμεί δύο τόμους, περιλαμβάνοντας τις υποθέσεις «Ερρίκος Ντυνάν», αρθροσκοπήσεις, ΚΕΕΛΠΝΟ και φαρμακευτική δαπάνη.

«Όλα τα στοιχεία είναι τεκμηριωμένα και βασίζονται σε αποδείξεις» σημείωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, με τον Νίκο Βούτση να υπογραμμίζει πως επί των διαπιστώσεων δεν μπορεί κανείς να έχει άλλη άποψη παρά ότι σε αρκετούς χώρους στον τομέα της υγείας υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλεσε το πόρισμα «πλούσιο υλικό που εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί αλλά να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος».

Άμεση διαβίβαση

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, το πόρισμα θα διαβιβαστεί άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να ξεκινήσει η ανάλογη έρευνα για τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Όπως επισήμαναν καλά ενημερωμένες πηγές, συζήτηση επί του πορίσματος στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί εάν και εφόσον κατατεθεί -σύμφωνα και με το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής- αίτημα από το 1/5 του συνόλου των βουλευτών, με τις ίδιες πηγές να επισημαίνουν πως η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια δεν αποτελεί -μέχρι στιγμής- μέρος του άμεσου κυβερνητικού σχεδιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.