Παραδόθηκαν οι επτά δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Λασίθι

Παραδόθηκαν οι επτά δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Λασίθι
Φωτογραφία αρχείου

Στις Αστυνομικές Αρχές παραδόθηκαν, σύμφωνα με το ekriti, το μεσημέρι της Δευτέρας οι δράστες της άγριας ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος εργατών γης από το Πακιστάν, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Οι επτά φερόμενοι δράστες -τους οποίους τα θύματα έχουν αναγνωρίσει- αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της Νεάπολης.

Το χρονικό

Το απόγευμα της 11ης Αυγούστου, οι επτά κατηγορούμενοι εισέβαλλαν στα σπίτια των θυμάτων στο οροπέδιο Λασιθίου και κραδαίνοντας ρόπαλα μαχαίρια και πιστόλια, τους λήστεψαν και τους χτύπησαν αλύπητα, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από τα ρατσιστικά πογκρόμ της Χρυσής Αυγής κατά των Αιγύπτιων Αλιεργατών στο Ικόνιο Περάματος.

Ακόμα ένα στοιχείο που θυμίζει τις πρακτικές των ταγμάτων ασφαλείας της εγκληματικής οργάνωσης, είναι η ολιγόλεπτη διάρκεια της επίθεσης η οποία κράτησε περίπου 7 λεπτά, ενώ πριν και μετά από αυτή ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm καθώς και ένα κενό χάρτινο κουτί φυσιγγίων. Αυτοί οι κάλυκες είναι ίδιοι με πέντε κάλυκες που παραδόθηκαν στην αστυνομία από το ένα θύμα, που τους βρήκε έξω από το σπίτι του μετά το τέλος της επίθεσης. Ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά την επίθεση στις 13 Αυγούστου, στο όχημα του ενός κατηγορουμένου, που βρέθηκε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, «βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ποιμενική ράβδος , όμοια με αυτή που εμφανίζεται στο ψηφιακό υλικό , η οποία στο κάτω μέρος της φαίνεται να έχει πάνω καστανέρυθρη ουσία, πιθανών ξηραμένη κηλίδα αίματος», πράγμα που δείχνει τη σιγουριά που είχαν οι δράστες ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν αλλά και την αλαζονεία που τους διακατέχει καθώς ακόμα και δύο μέρες μετά δεν μπήκαν καν στον κόπο να αποκρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία ή έστω να καθαρίσουν το αίμα των ανυπεράσπιστων θυμάτων τους.

Οι εργάτες γης από το Πακιστάν κατήγγειλαν ότι οι δράστες τους απέσπασαν συνολικά περίπου 700-800 ευρώ, ενώ λίγες μέρες μετά σε συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια υποστήριξαν πως οι κατηγορούμενοι  αφού τους απέσπασαν τα χρήματα μετέπειτα τα επέστρεψαν (σ.σ. επανατοποθετώντας τα πάλι στο σπίτι), προφανώς με στόχο να καταπέσει η κατηγορία της ληστείας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους κατηγορουμένους επιχείρησαν να χρηματίσουν τα θύματα προσφέροντάς τους κάποιες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να αποσύρουν τη μήνυση ή να βγάλουν από το κάδρο συγκεκριμένο δράστη.

Φοβούμενοι πλέον για τη ζωή τους και μετά από συμπληρωματική κατάθεση που έδωσαν στην ανακρίτρια, τα θύματα έλαβαν προστασία από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα διαμένουν στο αστυνομικό τμήμα – φυσικά σε καθεστώς ελευθερίας – προκειμένου να είναι πιο εύκολη η φύλαξή τους από τις αρχές.

Μιλώντας στο Documento τα θύματα της επίθεσης περιέγραψαν τα όσα δραματικά έζησαν στα χέρια των βασανιστών τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter